ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του γαϊδουριού που μπλέχτηκε με σκοινί και πέθανε

Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του γαϊδουριού που μπλέχτηκε με σκοινί και πέθανε
Facebook Γαϊδουροχώρα

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη που άφησε δεμένο το γαϊδουράκι, το παραμέλησε, το κακοποίησε και τελικά πέθανε

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 75χρονο ιδιοκτήτη στο Κορωπί για την κακοποίηση και τον θάνατο του γαϊδουριού, το οποίο ήταν δεμένο επί μέρες σε ένα δέντρο, μπλέχθηκε σε σκοινί και έχασε άδικα τη ζωή του.

Ο άνθρωπος που κατείχε το ζώο φαίνεται πως το κακοποιούσε συστηματικά, μαζί και άλλα ζώα, καθώς ήδη τον «βάραιναν» και άλλες κατηγορίες για παραμέληση των ζώων του. Φαίνεται πως κρατούσε τα ζώα, τα έβαζε να αναπαράγονται και στη συνέχεια πουλούσε τα μωρά τους.

Μετά την καταγγελία της «Γαϊδουροχώρας-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αρχές βρήκαν και συνέλαβαν τον 75χρονο ιδιοκτήτη του και με εισαγγελική εντολή τα άλλα 2 γαϊδουράκια που ήταν μαζί με το άτυχο ζώο, αφαιρέθηκαν προσωρινά και εκκρεμεί η οριστική απαλλαγή τους από τον ιδιοκτήτη.

Δείτε το βίντεο: Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες

«Κορωπί 2023!!! Γαϊδουρίτσα που έχασε τη ζωή της από την ανθρώπινη βλακεία, ανευθυνότητα και εγκληματική αγένεια. Ο ιδιοκτήτης άφαντος! Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να του επιβληθούν οι ποινές που αντιστοιχούν στο ''έγκλημα'', καθώς και όλα τα έξοδα ταφής - αποτέφρωσης!!!» γράφει η «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι» στα social media πριν ακόμα συλληφθεί ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα ανέβασε και βίντεο με τα δύο δεμένα γαϊδούρια στο χωράφι, ένα εκ των οποίων μπλέχτηκε στο σχοινί του και τελικά πέθανε. Το άλλο γαϊδουράκι το πήρε η φιλοζωική.

Το ιδρυτικός μέλος και διαχειριστής της οργάνωσης «Γαϊδουροχώρα – Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», Δημήτρης Στουπάκης, μίλησε στο grtimes.gr για το μέλλον στα άλλα δύο γαϊδουράκια.

«Αυτά τα δύο γαϊδουράκια βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με χθες, με τη διαφορά ότι πλέον δεν πεινούν και δεν διψούν. Έπρεπε να απομακρυνθούν από τον συγκεκριμένο χώρο γιατί κάποιος έπρεπε να τα φροντίσει, τώρα που έχει ζητηθεί από τον εισαγγελέα να αφαιρεθεί το δικαίωμα από τον ιδιοκτήτη να έχει ζώα στην κατοχή του. Προσωρινά θα μείνουν στις δικές μας εγκαταστάσεις, όμως επειδή εμείς είμαστε γεμάτοι, σε λίγες ημέρες θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, όπου υπάρχει χώρος»

«Ήταν δεμένο από τον λαιμό με λάθος τρόπο. Μπλέχτηκε το πόδι του στο σκοινί και στη συνέχεια δεν μπορούσε να σηκωθεί. Οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του επήλθε βιαίως διότι βρέθηκαν σημάδια σκαψίματος από τα μπροστινά του πόδια, λόγω της προσπάθειας που έκανε για να σηκωθεί. Και αυτό διήρκεσε για ώρες καθώς η γυναίκα που μας κατήγγειλε το περιστατικό, το είδε ζωντανό περίπου στις 12 χθες το μεσημέρι και όταν ξαναπέρασε στις 4 το απόγευμα ήταν νεκρό».

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν πέφτουν καν στην αντίληψή μας. Στις μικρότερες κοινότητες δε, κάποιοι δεν προβαίνουν ούτε καν σε δηλώσεις, ενώ άλλοι ενημερώνουν όταν φύγουν από το μέρος όπου εντοπίζουν το ζώο και επιστρέφουν στην Αθήνα».