ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Λουκέτο σε πασίγνωστο beach bar - Έγγραφο φωτιά για αυθαιρεσίες

Μύκονος: Λουκέτο σε πασίγνωστο beach bar - Έγγραφο φωτιά για αυθαιρεσίες

Μύκονος: Αργά το βράδυ της Τετάρτης μπήκαν κόκκινες κορδέλες στο beach bar σφραγίζοντας ένα εμβληματικό μαγαζί του νησιού, στο οποίο ωστόσο φαίνεται πως εκτελισσόταν όργιο αυθαιρεσιών. 

Λουκέτο μπαίνει σε πασίγνωστο beach bar της Μυκόνου μετά από ομόφωνη απόφαση του δήμου Μυκόνου, την ώρα που το μαγαζί ήδη διαφήμιμζε τα εγκαίνιά του για την νέα σεζόν.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης μπήκαν κόκκινες κορδέλες στο beach bar σφραγίζοντας ένα εμβληματικό μαγαζί του νησιού, στο οποίο ωστόσο φαίνεται πως εκτελισσόταν όργιο αυθαιρεσιών.

Με σχετικό έγγραφο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, η επιτροπή του δήμου ενημέρωνε τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης για την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για λουκέτο στο κατάστημα.

mykonos.jpeg
Το έγγραφο-φωτιά

Είχε δύο άδειες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παρενέβη και ζήτησε συγκεκριμένα από τον δήμαρχο της Μυκόνου να σφραγιστεί η επιχείρηση και να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας και μάλιστα εντος 24ωρου, με τους ιδιοκτήτες την ίδια στιγμή να προετοιμάζονται για φιέστες εγκαινίων με εγχώριους και διεθνείς celebrities.

Μετά και την αυτοψία των Επιθεωρητών, κρίθηκαν κατεδαφιστέα σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών, με την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας να είναι μονόδρομος, τουλάχιστον μέχρι να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες και να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα.

Εντωμεταξύ στην δημοσιότητα ήρθε ακόμα μία πληροφορία, χαρακτηριστική της κατάστασης στο νησί των ανέμων, σύμφωνα με την οποία το πασίγνωστο μαγαζί είχε δύο άδειες λειτουργίας. Η πρώτη είχε εγκριθεί από τον δήμο Μυκόνου ενώ η άλλη ήταν μία γνωστοποίηση από υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, που επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακληθεί.

Το υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο αφορά την περίοδο που η επιχείρηση αδειοδοτήθηκε για τη λειτουργία δωματίων φιλοξενίας.

Ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης δήλωσε «Βλέπετε ότι υπήρχε ένα δαίδαλος με διάφορες επιχειρήσεις, με διάφορες γνωστοποιήσεις σε διαφορετικές υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίσουν την λειτουργία αυτού του μορφώματος η οποία γινόταν όχι με την ανοχή αλλά με την συμπαιγνία των τοπικών αρχών».

Σφραγίστηκε και λειτούργησε κανονικά

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, από την πλευρά του επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος στην επίβλεψη των επιχειρήσεων που ναι μεν έχουν σφραγιστεί αλλά επαναλειτουργούν παράνομα.

«Ο δήμος Μυκόνου δεν έχει δημοτική αστυνομία, έτσι ζητάμε συνεχώς τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.» τόνισε ο κ. Κουκάς, συμπληρώνοντας ότι το 2016 είχε σφραγιστεί ξανά το μαγαζί, όμως λειτούργησε κανονικά.

«Έβγαλε ένα καλοκαίρι με αυτόφωρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.

Το beach bar πάντως πρόκειται να προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ εμφανίζεται διατεθειμένο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα.

Παράλληλα μέσω του δικηγόρου της η επιχείρηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι 700 άνθρωποι.