ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Θανασάκης: Ο λαχειοπώλης της Καρδίτσας με τη φιλανθρωπική δράση

Γιώργος Θανασάκης: Ο λαχειοπώλης της Καρδίτσας με τη φιλανθρωπική δράση

«Οργώνει» καθημερινά τους δρόμους της θεσσαλικής πόλης και αποτελεί… σύμβολο της τύχης για την περιοχή

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους της Καρδίτσας είναι ο λαχειοπώλης Γιώργος Θανασάκης, ο οποίος, εδώ και 30 χρόνια, προσφέρει καθημερινά χαμόγελα στους κατοίκους της περιοχής. Αν και διαμένει στα Τρίκαλα, ο Γιώργος έχει καταφέρει να αποτελεί σύμβολο της τύχης στην Καρδίτσα. Ευγενικός, διακριτικός, πάντα με χαμόγελο και ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, μοιράζει λαχεία και ΣΚΡΑΤΣ με το δικό του στυλ.

Στα 49 του χρόνια, βάζει τη δική του πινελιά στους δρόμους της πόλης από νωρίς το πρωί, δίνοντας μια διαφορετική προσέγγιση στο επάγγελμα του λαχειοπώλη που ξεφεύγει από την εικόνα που παραπέμπει σε παλιά ελληνική ταινία.

Άλλωστε, ο ΟΠΑΠ και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., θέτουν το επάγγελμα των λαχειοπωλών σε μια νέα βάση, εφοδιάζοντάς τους με όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να δημιουργήσουν μια νέα εποχή στο επάγγελμα, προσαρμοσμένη στο σήμερα.

Ο Γιώργος Θανασάκης, αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα λαχειοπωλών που ακολουθούν την τάση της εποχής, προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, βγαίνουν από το παρασκήνιο, οδηγούμενοι προς μια νέα, πιο δυναμική κατεύθυνση.

Η οικογενειακή παράδοση

Η επιλογή του Γιώργου Θανασάκη να ακολουθήσει το επάγγελμα του λαχειοπώλη ήταν, όπως λέει και ο ίδιος, μονόδρομος. Αφού προσπάθησε να κάνει διάφορα επαγγέλματα, εν τέλει ακολούθησε το μονοπάτι που χάραξε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν κι εκείνος λαχειοπώλης. Ο Γιώργος ήθελε να του μοιάσει και έτσι αγκάλιασε το επάγγελμα.

«Μεγαλώνοντας έβλεπα τον πατέρα μου να πουλάει λαχεία, να έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο και να δέχεται πολλή αγάπη από όλους. Κάποια στιγμή, κάπου στα 18 μου, αποφάσισα πως και εγώ θέλω να ακολουθήσω το επάγγελμα του λαχειοπώλη, να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η επίδραση του πατέρα στα παιδιά, που τον ίδιο δρόμο ακολουθήσε και ο αδερφός του Γιώργου, Κώστας, ο οποίος πουλάει λαχεία και ΣΚΡΑΤΣ στα Τρίκαλα.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν το επάγγελμα του λαχειοπώλη δεν ήταν κερδοφόρο. Όπως τονίζει και ο ίδιος ο Γιώργος, «πουλώντας λαχεία μπορείς να έχεις ένα καλό εισόδημα και να ορίζεις μόνος σου τα ωράριά σου».

Η φιλανθρωπική δράση

Το καλό εισόδημα, η ελευθερία κινήσεων και η ευελιξία ωραρίου, είναι και τα μεγαλύτερα προτερήματα του επαγγέλματος για τον Γιώργο. Ο ίδιος θέλησε να ανταποδώσει την αγάπη που λαμβάνει καθημερινά από τον κόσμο, ιδρύοντας τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Μαζί», για τις μονογονεϊκές οικογένειες των Τρικάλων.

Δηλώνει υπερήφανος που, με αγάπη και προσήλωση, προσφέρει vouchers για τρόφιμα και εκπτωτικά κουπόνια για διάφορα είδη σε γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους.

Με τη βοήθεια και την υποστήριξη του ΟΠΑΠ και της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., το επάγγελμα του λαχειοπώλη έχει επιτρέψει στον Γιώργο να συντηρεί την οικογένειά του, ορίζοντας ο ίδιος το ωράριο και τον τρόπο εργασίας του, χωρίς να χρειαστεί να …μεταναστεύσει.

Σίγουρα, όλοι ξέρουμε κάποιον που έχει ανάγκη από ένα σταθερό εισόδημα και θα ήταν ο ιδανικός πλανόδιος πωλητής. Μήπως ήρθε η ώρα δούμε το επάγγελμα του λαχειοπώλη από άλλη οπτική γωνία;