ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Μαίρη Αλεξοπούλου: Η τραγουδίστρια που έγινε καλόγρια όταν έχασε την 18χρονη κόρη της

Πέθανε η Μαίρη Αλεξοπούλου: Η τραγουδίστρια που έγινε καλόγρια όταν έχασε την 18χρονη κόρη της

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου - Η τραγική ιστορία με τον χαμό της 18χρονης κόρης της και η απόφασή της να κλειστεί σε μοναστήρι

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο από τον θάνατο της Μαίρης Αλεξοπούλου. Η τραγουδίστρια «έφυγε» από τη ζωή με την είδηση να γίνεται γνωστή από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

«Επικαιρότητα: Έφυγε από κοντά μας η: Μαίρη Αλεξοπούλου: Η τραγουδίστρια που έχασε την κόρη της και έγινε η μοναχή Θεονύμφη.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι. Ωστόσο, από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή της άλλαξε. Ένα δυσάρεστο γεγονός -ο πρόωρος θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα- την έκανε να καταλάβει ότι όλα είναι μάταια και κάπως έτσι οδηγήθηκε σε έναν άλλον δρόμο: Αυτόν του μοναχισμού. ΑΘΑΝΑΤΗ!!! Καλό ταξίδι...» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μαίρη Αλεξοπούλου: Από το τραγούδι στον μοναχισμό

Η Μαίρη Αλεξοπούλου γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1942 από εύπορη οικογένεια. Αποφοίτησε από τη Δραματική και μουσική σχολή και ξεχώρισε από παιδί για την κλίση της προς την μουσική.

Υπήρξε σύζυγος του Μεγάλου Έλληνα Βιομηχάνου Δημητρίου Ναθαναήλ με τον οποίο δημιούργησε το σπιτικό τους, ωστόσο μετά τον ξαφνικό θάνατο της κόρης της Κωνσταντίνας, μετατράπηκε σε Γυναικείο Ησυχαστήριο, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μέχρι τα 42 της χρόνια ζούσε μια ζωή σαν παραμύθι. Ωστόσο, από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή της άλλαξε. Ο πρόωρος θάνατος της κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα, την έκανε να καταλάβει ότι όλα είναι μάταια και κάπως έτσι οδηγήθηκε σε έναν άλλον δρόμο.

Το 1987 κηρύχθηκε Μεγαλόσχημη από τον π. Άγγελο Αναστασίου, λαμβάνοντας το όνομα Θεονύμφη.