ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κρίσιμο 48ωρο για την 2χρονη - «Οι βλάβες της δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία»

Κρήτη: Κρίσιμο 48ωρο για την 2χρονη - «Οι βλάβες της δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία»

Κρήτη: Ήταν το μεσημέρι της Τρίτης, στον Κίσσαμο Χανίων όταν ο πατέρας της 2χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και στην προσπάθειά του να ξεπαρκάρει, όπως ισχυρίστηκε δεν είδε την κόρη του που ήταν πίσω από το όχημα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει. 

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το 2 ετών κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του στην Κρήτη και βρίσκεται διασωληνωμένο στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή.

Όπως αναφέρει και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «Δυστυχώς η κατάσταση του παιδιού είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είναι διασωληνωμένο».

Ήταν το μεσημέρι της Τρίτης, στον Κίσσαμο Χανίων όταν ο πατέρας της 2χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και στην προσπάθειά του να ξεπαρκάρει, όπως ισχυρίστηκε δεν είδε την κόρη του που ήταν πίσω από το όχημα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του κοριτσιού είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο πατέρας βρίσκεται σε σοκ, ενώ δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ακόμα, ωστόσο φέρεται να έχει πει προφορικά σε αστυνομικούς ότι δεν είδε την 2χρονη που βρισκόταν στην αυλή.

Το παιδάκι αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων με βαριά τραύματα στο κεφάλι, όπου οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Τις πρωινές ώρες είχε μία μικρή ελάττωση των φαρμάκων και αντέδρασε ικανοποιητικά που αυτό είναι ένα αισιόδοξο σημείο, αλλά δεν παύει η κατάστασή του να είναι κρίσιμη και πολύ σοβαρή. Οι βλάβες που έχει υποστεί, δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία», αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Η μητέρα του κοριτσιού, η οποία είναι έγκυος στον 5ο μήνα, περιμένει με αγωνία μία ευχάριστη είδηση για την κόρη της, ενώ στο πλευρό της ήταν και ο πατέρας της μικρής που ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς σημειώθηκε το τραγικό ατύχημα.

«Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει τους γονείς ακόμη, αλλά οι γιατροί της μονάδας είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή του, από εκεί και ύστερα θα έχουμε τον καιρό να αξιολογήσουμε τις κακώσεις λεπτομερέστερα», συμπληρώνει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Σε βάρος του 48χρονου πατέρα της 2χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια, ενώ υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ που βγήκε αρνητικό.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Χαροπαλεύει το 2,5 ετών κορίτσι που χτύπησε με το αυτοκίνητο ο πατέρας του

Χανιά: «Δεν την είδα» λέει ο πατέρας που παρέσυρε την κόρη του με το αυτοκίνητό του

Χανιά: Καταθέτει ο πατέρας που παρέσυρε την κόρη του με αυτοκίνητο ενώ έκανε όπισθεν