ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κόρινθο: Παρακολουθούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι - Παραμένουν ψύχραιμοι οι κάτοικοι

Σεισμός στην Κόρινθο: Παρακολουθούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι - Παραμένουν ψύχραιμοι οι κάτοικοι
Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης.
Intime News

Πέντε σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κορίνθου έχουν καταγραφεί από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης - Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.gr σχολίασε τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στη Κόρινθο - O Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης σχολίασε τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην Κόρινθο το τελευταίο 24ωρο καθώς από το βράδυ της Τετάρτης έχουν σημειωθεί πέντε σεισμοί. Συγκεκριμένα, τρεις σεισμοί, μεγέθους 2,5, 1,9 και 2,8 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων λεπτών στην Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος 12,7 χιλιομέτρων και ο τρίτος 5 χιλιομέτρων.

Το πρωί της Πέμπτης λίγο μετά τις 8:40 σημειώθηκαν ακόμα δύο σεισμοί στην Κόρινθο μεγέθους 2,3 και 3,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο πρώτος σεισμός ήταν 2,3 Ρίχτερ, 6 χιλιόμετρα Ανατολικά του Ξυλοκάστρου με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση ο δεύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, 9 χιλιόμετρα Βόρεια του Κιάτου με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας στο Νewsbomb.gr, το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

«Παρακολουθούμε τις συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, η περιοχή μπορεί να δώσει και πολύ μεγαλύτερους σεισμούς», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης μιλώντας στο Newsbomb.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Δεν μας ανησυχούν οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Βρισκόμαστε σε μία σεισμογενή περιοχή το γνωρίζουν οι κάτοικοι, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα», ανέφερε στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

Σχετικές ειδήσεις