ΕΛΛΑΔΑ

Δασκάλα πρόβαλε ερωτική ταινία σε 10χρονους μαθητές - «Να προστατεύσουμε τα παιδιά»

Δασκάλα πρόβαλε ερωτική ταινία σε 10χρονους μαθητές - «Να προστατεύσουμε τα παιδιά»

Έξαλλοι οι γονείς των μαθητών Δημοτικού οι οποίοι παρακολούθησαν ερωτική ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο με πρωτοβουλία της δασκάλας τους - «Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας» λέει ο δικηγόρος οικογένεια μαθητή που έστειλε εξώδικο

Κύμα αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καταγγελία για μια δασκάλα η οποία πρόβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου στους μαθητές της, ηλικίας 10 ετών.

Πρόκειται για την ταινία «Αγόρια στο ντους», σουηδικής παραγωγής, η οποία περιέχει ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ μικρών αγοριών και ανάγκασε τους γονείς να διαμαρτυρηθούν έντονα, ακολουθώντας ακόμα και τη νομική οδό.

Για την υπόθεση, μια οικογένεια μαθητή έχει στείλει εξώδικο ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

O δικηγόρος Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος μίλησε χθες στο Newsbomb.gr, εξήγησε στο ΜEGA τους λόγους για τους οποίους έγιναν έξαλλοι οι γονείς:

«Το συμβάν έλαβε χώρα όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μία άθλια ψυχολογική κατάσταση, έκανε εμετούς. Και οι γονείς, που τυγχάνει να είναι αμφότεροι εκπαιδευτικοί ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ και η μητέρα είναι φιλόλογος, διαπίστωσαν αυτή την κατάσταση, η οποία ήταν διαφορετική από την συνηθισμένη. Το παιδί ρωτήθηκε από τους γονείς και απάντησε ότι η δασκάλα τους έδειξε την ταινία και σοκαρίστηκαν βλέποντας τα ανήλικα παιδιά στο ντους με αυτό το περιεχόμενο».

Ερωτώμενος ο κ. Κατσιβαρδάς γιατί οι γονείς προσέλαβαν δικηγόρο απάντησε: «Ο δικηγόρος είναι για να προστατέψει την έννομη τάξη και να διαχωρίσει το τι επιτρέπει το Σύνταγμα και ο νόμος από την εκάστοτε μορφή προπαγάνδας ή προσπάθεια υποκειμενοποίησης κάποιων αντιλήψεων. Αυτό που εμείς νομικά ζητούμε είναι να απαντηθεί ειδικά και εμπεριστατωμένα από το Υπουργείο Παιδείας αν έχει εγκριθεί αυτή η ταινία και δεύτερον να ελεγχθεί πειθαρχικά αυτή η δασκάλα».

Και υπογράμμισε ο δικηγόρος: «Το διακύβευμα εδώ είναι η προστασία της παιδικής ανηλικότητας, είτε ήταν ετεροφυλοφιλικό είτε ήταν ομοφυλοφιλικό το περιεχόμενο η αντίδραση των γονέων θα ήταν η ίδια και ζητούμε δια του εξωδίκου να μας απαντήσει το Υπουργείο».