ΕΛΛΑΔΑ

Φως στο Τούνελ: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Καναδού ιστορικού από το Κουκάκι

Φως στο Τούνελ: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Καναδού ιστορικού από το Κουκάκι
Glomex

Φως στο Τούνελ: Τα ίχνη του 45χρονου έχουν χαθεί εδώ και περίπου ένα μήνα με τον αδελφό του και έναν στενό του φίλο να τον ψάχνουν με την βοήθεια της εκπομπής

Ο Πάτρικ Πάιντερ, από τον Καναδά, είχε σπουδάσει ιστορικός και τα τελευταία οχτώ χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, μία χώρα που αγαπούσε πολύ, με αφορμή για την εγκατάστασή του μία πολύ δυνατή φιλία.

Τα ίχνη του 45χρονου ωστόσο εδώ και περίπου ένα μήνα έχουν χαθεί και ο φίλος του, Αλέξανδρος, Ελληνοκαναδός, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 2008 μίλησε στην κάμερα του «Φως στο Τούνελ» για τον φίλο του, από το Κουκάκι, όπου έμενε ο Πάτρικ.

«Εγώ εργαζόμουν σ’ ένα τομέα που ήθελε κι αυτός να μπει και του έκανα πρόταση εάν θα τον ενδιέφερε να δουλέψει στην εταιρία που ήμουν. Δέχτηκε. Θα εργαζόταν πάνω στον τομέα των εκδόσεων εκπαιδευτικών βιβλίων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι, οπότε είχε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και τον ενδιέφερε ο πολιτισμός και η ιστορία μας», ανέφερε στην εκπομπή.

Ο ίδιος τον περιγράφει ως έναν πολύ κοινωνικό και έξυπνο άνθρωπο, που προσαρμοζόταν εύκολα, καθώς είχε ζήσει χρόνια στην Αγγλία και είχε ταξιδέψει πολύ στη ζωή του.

«Φαινόταν ότι πήγαινε καλά, παρότι είχε έρθει σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα στα τέλη του 2015, με την κρίση και την αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, τα πήγε πάρα πολύ καλά. Κατάφερε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες εταιρίες και φαινόταν αρκετά ευτυχισμένος», πρόσθεσε.

Ο Αλέξανδρος μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με τον Πάτρικ αλλά και τα τελευταία ηλεκτρονικά ίχνη του.

«Μετά το Πάσχα, γύρω στις 20 Απριλίου προσδιορίζω την εξαφάνισή του. Από εκείνες τις ημέρες και μετά δεν είχαμε κάποιο νέο του, ούτε εγώ ούτε η οικογένειά του στον Καναδά. Στα τελευταία του μηνύματα ήταν κάπως πιο σύντομος. Ίσως να μην ένιωθε καλά με κάποια πράγματα ή μπορεί να μην ήθελε να δώσει πολλές πληροφορίες για το τι κάνει. Δεν ξέρω. Τελευταία φορά τον είδα ενεργό στο WhatsApp στις 2 Μαΐου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δε φαίνεται να έχει μπει στην εφαρμογή», κατέληξε.

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον και ο αδελφός του ο οποίος ήρθε από τον Καναδά σε ένα ταξίδι-αστραπή, προκειμένου να εντοπιστεί ο αδερφός του.