ΕΛΛΑΔΑ

Οδική ασφάλεια: Πώς θα απολαμβάνουμε πιο ασφαλείς και ξέγνοιαστες μετακινήσεις το φετινό καλοκαίρι

Οδική ασφάλεια: Πώς θα απολαμβάνουμε πιο ασφαλείς και ξέγνοιαστες μετακινήσεις το φετινό καλοκαίρι

Καθώς ανοίγει ο καιρός και οι μετακινήσεις αυξάνονται, η οδική ασφάλεια έρχεται ξανά σε πρώτο πλάνο.

Όπως κάθε τέτοια περίοδο, που ο καιρός ανοίγει και οι μετακινήσεις αυξάνονται, έτσι και φέτος, η οδική ασφάλεια έρχεται ξανά σε πρώτο πλάνο και είναι ένα ζήτημα που μας προβληματίζει όλους, ειδικότερα όσους κινούμαστε καθημερινά και πολλές ώρες στο οδικό δίκτυο. Αυτό συμβαίνει διότι αρκετοί από εμάς πραγματοποιούμε εξορμήσεις μεγάλων αποστάσεων, ακόμη και σε περιοχές που δεν έχουμε κινηθεί ξανά, οπότε δεν γνωρίζουμε.

Την ίδια στιγμή, παρά τις βελτιώσεις και τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, το οδικό δίκτυο της χώρας σε κάποια σημεία παραμένει ανεπαρκές και ενέχει «παγίδες» για τους οδηγούς, ειδικότερα σε επαρχιακούς δρόμους. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πως για να μπορέσουμε να προστατευτούμε, ώστε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις αποδράσεις μας από το κλεινόν άστυ, χρειάζεται να διαμορφώσουμε μία οδηγική συμπεριφορά, η οποία θα συμβαδίζει απόλυτα με τους κανόνες του ΚΟΚ, θα προστατεύει εμάς, τους συνεπιβάτες μας, αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου, οδηγούς και πεζούς.

Ωστόσο, αρκεί μόνο αυτό για να είμαστε όλοι προστατευμένοι; Φυσικά και όχι, αφού η ασφαλής οδήγηση ξεκινά πρώτα από το όχημά μας. Βλέπετε, είναι σημαντικό το όχημά μας να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, για να μας προσφέρει ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να αναβαθμίσουμε τις μετακινήσεις μας και να τις κάνουμε πιο ασφαλείς; Αρχικά, να ελέγχουμε τακτικά την κατάσταση του οχήματός μας και επιπλέον, να επενδύσουμε σε μία ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ασφάλεια αυτοκίνητου, που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο προφίλ και τις μοναδικές μας ανάγκες.

Μία αξιόπιστη ασφάλεια αυτοκινήτου τόσο μοναδική, όσο και οι ανάγκες μας

Μπορεί όλοι οι οδηγοί να χρησιμοποιούμε καθημερινά το ίδιο οδικό δίκτυο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Αυτό συμβαίνει διότι ο καθένας μας ακολουθεί μία διαφορετική καθημερινότητα με άλλους ρυθμούς και «ταχύτητες», γράφοντας διαφορετικά χιλιόμετρα. Είμαστε μοναδικά ξεχωριστοί με μοναδικά χαρακτηριστικά και το ίδιο μοναδική, ζητάμε να είναι και η ασφάλειά μας. Αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα, λοιπόν, μας το προσφέρει η Generali μέσα από την προηγμένη ασφάλιση αυτοκινήτου Speed On, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στις μοναδικές μας ανάγκες και τα χαρακτηριστικά, μαθαίνοντάς μας μάλιστα να οδηγούμε ασφαλέστερα.

Πώς μία υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά μας ανταμείβει με χαμηλά ασφάλιστρα

Όσοι έχουμε εμπειρία πίσω από το τιμόνι, γνωρίζουμε καλά πως οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι συνθήκες του οδικού δικτύου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την οδική μας συμπεριφορά. Αυτό συμβαίνει διότι όταν βιαζόμαστε πολύ να φτάσουμε κάπου, όταν μας κυριεύει το άγχος ή αισθανόμαστε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από την έντονη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους και τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης, μπορεί να ενδώσουμε στιγμιαία στον πειρασμό μίας κατά τα άλλα «αθώας» παράβασης και να ξεχάσουμε για λίγο πόσο μεγάλη ευθύνη φέρει ο ρόλος ενός οδηγού. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο μοναδικό μας μέλημα, στη μοναδική μας υποχρέωση, η οποία δεν είναι άλλη από το να οδηγούμε με ασφάλεια για εμάς και τους γύρω μας.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, κάτι που θα μας υπενθυμίζει πως η ορθή οδηγική συμπεριφορά, επιβραβεύεται πρώτα από όλα με την ασφάλειά μας. Με την ασφάλιση αυτοκινήτου Speed On της Generali και την πρωτοποριακή υπηρεσία My Drive, το κέρδος είναι διπλό, τόσο σε ασφάλεια όσο και σε έκπτωση στα ασφάλιστρά μας.

Ουσιαστικά, η καινοτόμος υπηρεσία My Drive μας επιβραβεύει για τη σωστή οδική μας συμπεριφορά, αφού όσο ασφαλέστερα μετακινούμαστε στον δρόμο, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση κερδίζουμε στα ασφάλιστρά μας. Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη υπηρεσία αξιοποιεί την τεχνολογία της τηλεματικής για την καταγραφή και την αξιολόγηση των διαδρομών μας. Η ενεργοποίησή της γίνεται μέσω του app εξυπηρέτησης πελατών MyGenerali, το οποίο είναι εξαιρετικά εύχρηστο και μπορούμε να το κατεβάσουμε δωρεάν στο smartphone μας, καταγράφει με ακρίβεια τις διαδρομές μας, διαμορφώνει το Οδηγικό μας Σκορ και σύμφωνα με αυτό μας προσφέρει εκπτώσεις στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μας, καθώς και επιπλέον επιβραβεύσεις. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μας προσφέρει 10% έκπτωση στην ανανέωση του ασφαλιστηρίου με Οδηγικό Σκορ πάνω από 50 και επιπλέον πόντους επιβράβευσης κάθε μήνα. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να γίνουμε οι οδηγοί που σέβονται τον εαυτό τους, αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς του οδικού δικτύου.

Μοναδικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης

Επιπλέον, η συγκεκριμένη ασφάλεια αυτοκινήτου μας προσφέρει μια σειρά από after sales υπηρεσίες για προστασία, ταχύτητα και ευκολία, ό, τι κι αν προκύψει στο δρόμο. Συγκεκριμένα παρέχει αξιόπιστη, 24ώρη φροντίδα ατυχήματος και οδική βοήθεια, όπου κι αν βρισκόμαστε και δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε την απαραίτητη δήλωση ατυχήματος και καταγραφή της ζημιάς ακόμη και ψηφιακά. Επίσης, έχουμε στη διάθεσή μας ένα ευρύ, πανελλαδικό δίκτυο συνεργείων αυτοκινήτων όπου μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά στο όχημά μας, μετά από ένα ατύχημα, με απευθείας εξόφληση των εξόδων από την Generali και δυνατότητα έκπτωσης έως και 50% στη συμμετοχή μας, σε περίπτωση μικτής ασφάλισης. Κι αν πρόκειται για θραύση κρυστάλλων, μπορούμε να απευθυνθούμε στο συνεργαζόμενο δίκτυο των κορυφαίων παροχών όπως ΦΙΛΗΣGlass, Carglass, Glassdrive και να αποκαταστήσουμε τη ζημιά χωρίς να πληρώσουμε συμμετοχή.

Για να δούμε με μια ματιά όσα μας προσφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου Speed On, αλλά και να συγκρίνουμε το κόστος των εναλλακτικών επιλογών αρκεί να συμπληρώσουμε τα στοιχεία του οχήματός μας στο online εργαλείο υπολογισμού ασφαλίστρων αυτοκινήτου, πριν επιλέξουμε το συνδυασμό βασικών και προαιρετικών καλύψεων που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και το budget μας.

Στη συνέχεια, αν έχουμε απορίες ή επιθυμούμε να εξατομικεύσουμε περαιτέρω το πρόγραμμά μας, ένας από τους 3.500 εξειδικευμένους συμβούλους της Generali, αναλαμβάνει να μας εξηγήσει και να μας προτείνει την καλύτερη λύση.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να αναβαθμίσουμε τις μετακινήσεις μας εντός ή εκτός πόλης και να τις κάνουμε πιο ασφαλείς, εξοικονομώντας συγχρόνως χρήματα από τα πάγια έξοδα που επιβάλλει η χρήση του οχήματός μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να αποκτήσουμε τη σύγχρονη ασφάλεια αυτοκινήτου Speed On, η οποία συνδυάζει μοναδικά ασφαλιστικές καλύψεις αλλά και υπηρεσίες που προσαρμόζονται στα μέτρα μας.

Γιατί είναι ξεχωριστή όπως κι εμείς!

Μάθετε περισσότερα εδώ