ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Πρόστιμο 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για αφισορύπανση

Δήμος Αθηναίων: Πρόστιμο 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για αφισορύπανση
eurokinissi

Από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Αθηναίων δημόσιοι χώροι όπου τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους.

Ο Δήμος Αθηναίων επιβεβαίωσε την επιβολή προστίμου ύψους 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό - αφίσες και φυλλάδια.

Ειδικότερα, σήμερα, 9 Ιουνίου 2023, οι υπηρεσίες του δήμου φαίνεται πως διαπίστωσαν τοποθέτηση προεκλογικών αφισών στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων.

Να σημειωθεί πως ένα τέτοιο πρόστιμο είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται, καθώς με πρόνοια της Δημοτικής Αρχής, είχε περιληφθεί μία σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό Καθαριότητας η οποία μάλιστα επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος Αθηναίων, μάλιστα, με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο έσπευσε να ενημερώσει όλα τα πολιτικά κόμματα και τους συνδυασμούς.

Τους είχε ζητήσει, δε, να σεβαστούν τις προβλέψεις του Νόμου σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στον δημόσιο χώρο, την ανάρτηση πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, τη ρίψη φυλλαδίων και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.

Πλέον με βάση τον Νόμο οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται αφενός ννα απομακρύνουν τις παράνομες τοποθετημένες αφίσες και αφετέρου να επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί και το γεγονός ότι από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί δημόσιοι χώροι όπου τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους.

Σχετικές ειδήσεις