ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων»

ΕΛ.ΑΣ.: Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων», παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Ευσέβιος, με συλλειτουργό τον προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β΄ Αλέξιο Κουρτέση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Παρέστησαν ακόμη, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, παρέστησαν επίτιμοι Αρχηγοί και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων καθώς και Ενώσεων και Συλλόγων Αποστράτων νομού Αττικής, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και περιφερειακά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας.

Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων έγινε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.