ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες - Διασώθηκαν πάνω από 100 άτομα

Πύλος: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες - Διασώθηκαν πάνω από 100 άτομα

Τουλάχιστον 17 φέρονται να είναι οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες, ανοικτά της Πύλου, ενώ, υπάρχουν φόβοι και για αρκετά μεγάλο αριθμό αγνοοουμένων.

Οι χειρότερες πληροφορίες φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται, αφού μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους (14/06), 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, υπάρχουν φόβοι για 17 νεκρούς.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο αλιευτικό σκάφος υπήρχαν δεκάδες μετανάστες, κανένας εκ των οποίων δεν φορούσε σωσίβιο. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι και για αρκετά μεγάλο αριθμό αγνοοουμένων, διότι αρκετοί βρίσκονταν στο κατάστρωμα.

Κατά την επιχείρηση των αρχών, 104 άτομα έχουν διασωθεί, 4 από εκείνα έχουν μεταφερθεί με Super Puma στην Καλαμάτα και μεταβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη)· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι παραπλέοντα πλοία, πλωτό του λιμενικού σώματος και αεροσκάφος C–130. Σπεύδουν, επίσης, πλωτό και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.»

Κινητοποίηση στην ΚαλαμάταΘάρρος News

Επί ποδός οι Αρχές στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα από τη στιγμή που έγινε γνωστή η έναρξη επιχείρησης από το Λιμενικό, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο λιμάνι έτσι ώστε να συνδράμουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Επιπλέον, στις αποθήκες του λιμανιού υπήρξε προετοιμασία έτσι ώστε να φιλοξενηθούν πρόσκαιρα εκεί αρκετοί από τους διασωθέντες. Η μεγάλη επιχείρηση ήταν για αρκετή ώρα σε εξέλιξη, έτσι ώστε να διασωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους μετανάστες που ναυάγησαν ανοικτά της Πύλου και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι εργασίες στο λιμάνι της ΚαλαμάταςΘάρρος News

Σχετικές ειδήσεις