ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανογραφικά 2023: Πότε ξεκινά η διαδικασία - Σε τι διαφέρει από πέρυσι

Μηχανογραφικά 2023: Πότε ξεκινά η διαδικασία - Σε τι διαφέρει από πέρυσι

Προς το τέλος πλησιάζει η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων για το 2023

Λίγα ακόμα πράγματα αναμέται να ολοκληρωθούν για να λήξει η αγωνία χιλιάδων μαθητών και να μάθουν τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων και να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό του, ήτοι η εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023, καθώς και η ανακοίνωση των βαθμολογιών η οποία αναμένεται περί τα τέλη Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες, δε, θα ανακοινωθούν και μέσω μηνύματος SMS που θα λάνουν στους δηλωθέντες αριθμούς τηλεφώνου - κάτι που έγινε και την προηγούμενη χρονιά και διευκόλυνε κατά πολύ τα πράγματα. Βέβαια, με τον ίδιο τρόπο πρόκειται να μάθουν και το τελικό τους αποτέλεσμα, δηλαδή τη σχολή στην οποία εισάγονται.

Μηχανογραφικά 2023: Πότε ξεκινά η διαδικασία

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα ξεκινήσει η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Όπως στις Πανελλήνιες του 2021 και του 2022, έτσι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν και δεύτερο Μηχανογραφικό (παράλληλο Μηχανογραφικό) για την εισαγωγή τους και σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Να σημειωθεί, ωστόσο, μία σημαντική αλλαγή αναφορικά με τα Μηχανογραφικά, ότι δηλαδή φέτος η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση - την προηγούμενη χρονιά υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ υπέβαλαν μηχανογραφικό σε δυο φάσης.

Σχετικές ειδήσεις