ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Συμπληρωματική κατάθεση από 9 μετανάστες του δουλεμπορικού ζήτησε η ανακρίτρια

Πύλος: Συμπληρωματική κατάθεση από 9 μετανάστες του δουλεμπορικού ζήτησε η ανακρίτρια

Οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το κουβάρι του ειδεχθούς εγκλήματος του ναυαγίου της Πύλου, ανακρίνοντας μεταξύ άλλων τους μετανάστες.

Η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου, κάλεσε διασωθέντες μετανάστες για συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα πέντε διασωθέντες που είχαν μεταφερθεί στο καμπ της Μαλακάσα επέστρεψαν στην Καλαμάτα για να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση, όπως ζήτησε η ανακρίτρια.

Το ίδιο θα γίνει και αύριο, με 4 ακόμα μετανάστες που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο κέντρο κράτησης της Καλαμάτας.

Στο στόχαστρο των Αρχών οι εγκληματίες διακινητές

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ο ρόλος των εννέα διακινητών που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι πως είχαν ενεργό ρόλο στη μεταφορά των μεταναστών που ενεπλάκησαν στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Την ίδια στιγμή τον γύρο του κόσμου κάνουν οι κραυγές αγωνίας συγγενών που φτάνουν στην Καλαμάτα με φωτογραφίες στα χέρια αναζητώντας τα αγαπημένα πρόσωπά τους στις λίστες επιζώντων και αγνοουμένων, ενώ φαίνεται πως οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων εξανεμίζονται.

Δεκάδες διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στην δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα και οι αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από την δράση των 9 συλληφθέντων.

Πάντως ένας εκ των εννέα έχει ομολογήσει πως είναι διακινητής, μάλιστα περιέγραψε και όσα προηγήθηκαν του απόπλου από την Αίγυπτο και όσα ακολούθησαν επάνω στο σκάφος μέχρι τη στιγμή που βυθίστηκε. Οι υπόλοιποι αρνούνται την όποια εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Όπως και να έχει οι 8 από τους 9 συλληφθέντες θα παραμείνουν στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας μέχρι τη Δευτέρας, ενώ ο 9ος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Όλοι είναι Αιγύπτιοι, από 20 έως 40 ετών. Μεταξύ άλλων οι 9 αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης. Την Δευτέρα θα οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.