ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Διαδικασία ζεύξης δύο τρένων προκάλεσε σύγχυση και λάθος αναφορές για «νέα Τέμπη»

Λάρισα: Διαδικασία ζεύξης δύο τρένων προκάλεσε σύγχυση και λάθος αναφορές για «νέα Τέμπη»
Larissanet

Λάρισα: Λανθασμένες αναφορές για σύγκρουση τρένων που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι τα τρένα που κινούνταν στις ίδιες ράγες ήταν σε διαδικασία σύζευξης.

Το βράδυ της 28ης Ιουνίου επικράτησε σύγχυση καθώς μία σειρά από δημοσιεύματα ανέφεραν πως λίγο έλειψε να επαναληφθεί η τραγωδία των Τεμπών. Δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση στις ίδιες ράγες, όμως, δεν ήταν σε πορεία σύγκρουσης αλλά σε πορεία σύζευξης.

Πληθώρα επίσημων πηγών, όπως ο Σταθμάρχης Λάρισας, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Ο.Σ.Ε. και η Hellenic Train εξήγησαν πως τα δύο τρένα ήταν άδεια και βρίσκονταν σε διαδικασία ζεύξης μεταξύ τους. Πρόκειται για μια συνήθη επιχειρησιακή πρακτική που δεν έχει ουδεμία σχέση με κίνδυνο σύγκρουσης.

Ο κ. Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών Ο.Σ.Ε. προέβη με τη σειρά του σε διάψευση των ισχυρισμών, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης (28/6):

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει.