ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Μετά τις 13:00 οι βαθμολογίες - Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Πανελλήνιες εξετάσεις
Eurokinissi

Το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στις πανελλήνιες 

Οι βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις θα ανακοινωθούν μετά τις 13:00 σήμερα. Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από διάφορα βαθμολογικά κέντρα υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις μεγάλες βαθμολογίες.

Σήμερα, Πέμπτη, που ανακοινώνονται οι βαθμοί θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα. Ωστόσο, αναμένεται οι βάσεις να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις στις περιζήτητες σχολές.

Να σημειωθεί ότι από χθες, Τετάρτη 28/7 μέχρι και τις 7 Ιουλίου γίνονται ηλεκτρονικές εγγραφές για τους μαθητές του Λυκείου.

Μηχανογραφικό: Τα πέντε βήματα για την κατάθεσή του

Για να κάνουν το μηχανογραφικό οι υποψήφιοι καλό θα είναι, πριν, να έχουν προετοιμαστεί:

  • Βρείτε σε Επιστημονικό Πεδίο θα δηλώσετε τις σχολές
  • Υπολογίστε πόσα μόρια βγάζετε Γράψτε σε ένα χαρτί όλες τις σχολές που σας ενδιαφέρουν και βάλτε τις με τη σειρά προτίμησης που θέλετε να τις δηλώσετε, ανεξάρτητα με τις βάσεις
  • Στη συνέχεια, δίπλα σε κάθε σχολή γράψτε τη βάση που θα έχει ανακοινωθεί για φέτος
  • Αντιγράψτε τους αριθμούς προτίμησης στο Μηχανογραφικό

Πανελλήνιες: Ποιοι κάνουν Μηχανογραφικό

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν: Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2023, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ). Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για τους υποψηφίους του 10% έτους 2020 δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2021 ισχύει η ΕΒΕ, όπως διαμορφώθηκε το 2021.