ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Η πρώτη σύμπραξη πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ – Χωρίς ασθενοφόρα το βόρειο τμήμα του νομού

Ηλεία: Η πρώτη σύμπραξη πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ – Χωρίς ασθενοφόρα το βόρειο τμήμα του νομού

Ηλεία: Σε ισχύ φαίνεται πως έχει τεθεί σε κάποιες περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν έχουν ασθενοφόρα αλλά ούτε Κέντρο Υγείας η απόφαση του υπουργού για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι μία από τις 120 μεταρρυθμίσεις της νέας κυβέρνησης είναι εκείνη που αφορά στο ΕΚΑΒ.

Μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, είναι η μεταρρύθμιση του ΕΚΑΒ. Περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο μπλε φάκελο που πήρε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ είναι να επιστρατευτούν οδηγοί οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι θα τεθούν στη διάθεση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Αυτό όμως φαίνεται πως ξεκίνησε ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν έχουν ασθενοφόρα αλλά ούτε Κέντρο Υγείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας 79χρονος με καταγωγή από τη Σπάρτη επισκέφτηκε σε προγραμματισμένη εξέταση το νοσοκομείο του Ρίου για στενογράφημα. Γυρνώντας εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής με ακατάσχετη αιμορραγία. Ο κάτοικος μαζί με τους Πυροσβέστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες καθώς η περιοχή δεν έχει Κέντρο Υγείας και η απόσταση για το νοσοκομείο θα ήταν τουλάχιστον μίας ώρας.

«Σε όλο το βόρειο κομμάτι της Ηλείας δεν έχουμε ασθενοφόρα. Τους πάμε με φορτηγά και αυτοκίνητα. Κάνουμε τον σταυρό μας και μετά τους μεταφέρουμε με φορτηγά. Μιλάμε για 30- 40 χωριά. Έχουμε αγροτικό ιατρείο αλλά ο γιατρός έρχεται μία φορά τον μήνα . Έχουμε δύο νοσοκομεία ένα στον πύργο και ένα στην Αμαλιάδα και ουσιαστικά δεν έχουμε καθόλου Κέντρο Υγείας στις ορεινές περιοχές. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε θύματα», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής, Κώστας Παναγούλης.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Κανδαράκη για Ρόδο: «Πόσοι από εμάς δεν θα δεχόμασταν να πάμε σε αυτές τις ξαπλώστρες;»

Λάρισα: Κόντεψε να… βάλει φωτιά σε παρεκκλήσι ανάβοντας 58 κεριά!

Φθιώτιδα: Μπαράζ διαρρήξεων σε αυτοκίνητα