ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Τον άφησαν αβοήθητο» - Τι καταγγέλλει η μητέρα του εργαζόμενου που κάηκε με λάδι

λάδι, εργαζόμενη

Η μητέρα του 22χρονου καταγγέλλει τη συμπεριφορά των ανθρώπων του ξενοδοχείου με το οποίο επιχείρησαν να επικοινωνήσουν ενώ ακόμη δεν ξέρει να έχει λυθεί το θέμα με την ασφάλισή του

Συγκλονίζει η περιπέτεια του 22χρονου Βαγγέλη που υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε πρόσωπο και σε χέρια, ενώ μετέφερε καυτό λάδι στην κουζίνα ξενοδοχείου στη Σητεία στην Κρήτη, όπου εργαζόταν ανασφάλιστος.

Η μητέρα του 22χρονου καταγγέλλει τη συμπεριφορά των ανθρώπων του ξενοδοχείου με το οποίο επιχείρησαν να επικοινωνήσουν ενώ ακόμη δεν ξέρει να έχει λυθεί το θέμα με την ασφάλισή του. Σε αυτό είχε αναφερθεί και ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε κάνει γνωστό μέσω Twitter ότι το θέμα λύθηκε.

«Ήδη μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του», γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι στιγμής πάντως, η μητέρα του 22χρονου, ισχυρίζεται ότι κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της.

«Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, χωρίς να ξέρουμε ότι είναι ο ίδιος, ήταν πολύ κυνικός, πολύ ειρωνικός, δε ξέρω αν θα γίνει μέσα στην εβδομάδα αυτήν που μπαίνει, αλλά εμείς προσωπικά, καμία ενημέρωση», σημείωσε η Μαρίνα Φαμπρικάκη, μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Τον άφησαν αβοήθητο

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ενώ είχε πει στους προϊσταμένους του ότι δεν μπορεί να μεταφέρει την κατσαρόλα, εκείνοι επέμεναν. «Του είπαν να μεταφέρει το καυτό λάδι για απόρριψη. Και τους λέει ”ρε παιδί μου δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί καίει”. Και του απάντησε ο β’ μάγειρας ”τελείωνε γιατί βιαζόμαστε”. Και γυρίζει το παιδί στον α’ μάγειρα και του λέει ”τί να κάνω μάγειρα;” λέει ”έλα, έλα γιατί θέλουμε να βάλουμε μπουφέ”. Κι όπως πήγε το παιδί να μεταφέρει το λάδι χύθηκε στο ένα του χέρι. Κι άρχισε να φωνάζει ”πονάω, πονάω” και μέχρι να το αφήσει κάτω… με το που ήρθε η κατσαρόλα σε επαφή με το παγωμένο έδαφος, έκανε έκρηξη το λάδι», εξήγησε η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Κι ενώ εκείνος ούρλιαζε από τους πόνους, οι υπεύθυνοι τον έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα και τον άφησαν να περιμένει 1 ώρα εκεί ώσπου να έρθει δικός τους γιατρός, παρ’ ότι τους εκλιπαρούσε να καλέσουν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ήρθε μετά από μία ώρα ο δικός τους γιατρός, μετά από μισή ώρα τους έστειλαν για να βρουν αλοιφή και μετά του είπαν ”πάμε σε κλιματιζόμενη αίθουσα” για να μην πονάει τόσο πολύ από τα εγκαύματα», υπογράμμισε η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Η μητέρα του 22χρονου που εργαζόταν ανασφάλιστος μίλησε ζωντανά στον Νίκο Ευαγγελάτο και είπε ότι ο γιος της προσπαθεί να επανέλθει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα σοκ.

Ο νεαρός ενώ ζητούσε μετά το περιστατικό να έρθει ΕΚΑΒ, οι υπεύθυνοι του το αρνήθηκαν και μάλιστα του ζητήθηκε μετά από δύο ημέρες να επιστρέψει στην εργασία του κανονικά.