ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στην επιθεώρηση εργασίας ο ανασφάλιστος μάγειρας που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Κρήτη: Στην επιθεώρηση εργασίας ο ανασφάλιστος μάγειρας που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Κρήτη: Η καθημερινότητα του νεαρού έχει γίνει εξαιρετικά επίπονη, ενώ ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή για την επούλωση των σοβαρών εγκαυμάτων στο πρόσωπο και τα χέρια. 

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το απόγευμα που ο 22χρονος Βαγγέλης εν ώρα εργασίας σε ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι, δουλεύοντας ανασφάλιστος.

Το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουλίου ο 22χρονος πήγε στην επιθεώρηση εργασίας, καθώς όπως αναφέρει το Mega, μέχρι και σήμερα το συμβάν δεν είχε καταγραφεί επίσημα, αφού είχε γίνει μόνο μία προφορική ενημέρωση λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 22χρονος για τους επόμενους έξι μήνες δεν θα μπορεί να εργαστεί ενώ, ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA είπε πως δεν θα ήθελε να εργαστεί ξανά στον κλάδο του τουρισμού.

Όπως αναφέρει ο πόνος επιμένει, όπως και η αδιαφορία της επιχείρησης που παρά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας να αναλάβουν τόσο να τον ασφαλίσουν όσο και να του καλύψουν τη θεραπεία του, εκείνοι επιλέγουν να παραμένουν άφαντοι.

Η καθημερινότητα του νεαρού έχει γίνει εξαιρετικά επίπονη, ενώ ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή για την επούλωση των σοβαρών εγκαυμάτων στο πρόσωπο και τα χέρια.

Η επιχείρηση φέρεται να αδιαφορεί επιδεικτικά, ενώ ο υπουργός δείχνει να έχει αναλάβει την επίλυση του θέματος προσωπικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η επιχείρηση έκανε μία προσπάθεια να τον ασφαλίσει 10 μέρες μετά το ατύχημα με ημερομηνία έναρξης δύο ημέρες πριν το ατύχημα.