ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Χάρης Γκίκας / Newsbomb.gr

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Σκληρή «μάχη» δίνουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης, Πυροσβέστες αλλά και εθελοντές για να οριοθετήσουν -αρχικά-, τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν μέχρι και αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το πρωί της Παρασκευής η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε από το απόγευμα, ωστόσο, το γεγονός ότι το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο αλλά και οι ισχυροί άνεμοι, δεν βοήθησαν στο να υπάρξει κατάσβεση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο newsbomb.gr, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Η φωτιά κινείται στην περιοχή νότια- νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο δήμο Αλιβερίου- Κύμης, πάνω από το Καλέντζι χωρίς όμως να απειλεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνται σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 μποφόρ.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν συνεχίσει το μέτωπο να καίει προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σταματήσει… στη θάλασσα όταν δεν θα έχει πια τίποτα άλλο να κάψει.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή σε ένα βουνό που ήταν πλούσιο σε σπάνια πανίδα το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής.

Συνελήφθη 75χρονος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε πως η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες καθώς η εικόνα είναι καλύτερη συγκριτικά με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Αρτοποιός είπε πως για την εκδήλωση της φωτιάς, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ένας 75χρονος που εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε το μέτωπο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 82 Πυροσβέστες με 24 οχήματα, έξι ομάδες από πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες των γύρω Δήμων και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Αρχίζει η ρίψη από τα εναέρια μέσα

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα. Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά ενώ με το πρώτο φως θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα αποτελούμενα από ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

Σχετικές ειδήσεις