ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Ομολόγησε ο άνδρας που προκάλεσε τη φωτιά - Του επιβλήθηκε πρόστιμο

Φωτιά στην Κερατέα: Ομολόγησε ο άνδρας που προκάλεσε τη φωτιά - Του επιβλήθηκε πρόστιμο
Φωτογραφία Αρχείου

Κερατέα: Ομολόγησε ο συλληφθείς ότι από αμέλεια ξέσπασε η πυρκαγιά στα ξερά χόρτα και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 700

Στη σύλληψη ενός άνδρα για την φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο άνδρας γινόντουσαν εργασίες αλλαγής διαφημιστικών πινακίδων στο δρόμο έξω από την Κερατέα στην ευθεία του γηπέδου κατά τη διάρκεια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν και τροχοί με αποτέλεσμα να προκληθούν σπίθες και να αρπάξει πυρκαγιά το χωράφι που ήταν δίπλα.

Στην ανακοίνωσή της Πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, στην Κερατέα Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης».

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα για να επιχειρήσουν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλαν και 2 αεροσκάφη. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο η φωτιά και να αποφευχθούν τα χειρότερα καθώς οι φλόγες ήταν ανάμεσα σε σπίτια.

Διαβάστε επίσης:

Κερατέα: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα

Φωτιά στην Κερατέα: Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη για κατάσβεση