ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ίο: Ο 18χρονος Μαξ μιλούσε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο όταν κατέρρευσε

Τραγωδία στην Ίο: Ο 18χρονος Μαξ μιλούσε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο όταν κατέρρευσε

Πέθανε ακούγοντας τη φωνή του πατέρα του Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη διπλή τραγωδία στην Ίο 

Βυθισμένες στη θλίψη είναι οι οικογένειας των Μαξ Γουόλ και Άντριου Ο' Ντόνελ, των δύο 18χρονων Ιρλανδών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί της Ίου με διαφορά λίγων ωρών.

Μάλιστα κατά της διάρκεια της κηδείας του 18χρονου Μαξ, έγινε γνωστή μια συγκλονιστική λεπτομέρεια για τα τελευταία δευτερόλεπτα λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Σύμφωνα με τον εφημέριο του κολλεγίου St Michael's στο οποίο φοιτούσαν οι δύο 18χρονοι, ο Μαξ μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πατέρα του όταν κατέρρευσε σε ένα σοκάκι κοντά στο λιμάνι της Ίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από τη συγκίνηση για τον χαμό του φίλου του, Άντριου Ο Ντόνελ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε γκρεμό.

«Ο Μαξ περπατούσε προς το λιμάνι όταν πέθανε. Μιλούσε στον πατέρα του Νάιαλ ο οποίος μου είπε ότι ο Μαξ ακουγόταν πολύ δυνατός στο τηλέφωνο» είπε ο ιερέας Πάντι Μόραν. «Το ένα δευτερόλεπτο ο Μαξ ήταν ζωντανός και το άλλο όχι. Τόσο γρήγορο ήταν το τέλος του. Ο Μαξ δεν υπέφερε. Δεν φοβήθηκε. Πέθανε ακούγοντας τη φωνή του πατέρα του τον οποίο αγαπούσε τόσο πολύ. Υπάρχει κάποιου είδους παρηγορία σε αυτό» πρόσθεσε ο ιερέας κατά τη διάρκεια της κηδείας που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο Δουβλίνο.

Από την πλευρά τους οι γονείς του Μαξ περιέγραψαν ως «δύναμη της φύσης» τον γιο τους χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή αγριότητα» τον θάνατό του.

«Του έκλεψαν το λαμπρό μέλλον του. Ο Μαξ ήταν γεμάτος ζωή. Είχε δίψα να δει τον κόσμο και να αποκτήσει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούσε» είπε ο πατέρας του Μαξ στον επικήδειο για τον γιο του. Όπως πρόσθεσε «ο Μαξ ήταν ο πιο καταπληκτικός αδερφός για τον Τσάρλί, ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Θα τον αγαπάμε για πάντα».

«Μαξ αγαπημένο μας παιδί, θα σε αγαπάμε για πάντα, θα μας λείπεις για πάντα. Η μνήμη σου θα ζει για πάντα» είπε από την πλευρά της η μητέρα του 18χρονου Μαξ μετά την κηδεία στο Δουβλίνο.

Ο Μαξ ετάφη με τις φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Leinster Rugby, μια στέκα από μπιλίαρδο και ένα άλμπουμ που ετοίμασαν για τον ίδιο οι συντετριμμένοι φίλοι του.