ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ποια ύποπτη ουσία βρέθηκε στο μοιραίο τρένο – Χρησιμοποιείται για νοθεία καυσίμων

Τέμπη: Ποια ύποπτη ουσία βρέθηκε στο μοιραίο τρένο – Χρησιμοποιείται για νοθεία καυσίμων
EUROKINISSI.

Νέες αποκαλύψεις από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων. Ποια ουσία εντοπίσθηκε, της οποίας η ύπαρξη στο σημείο δε δικαιολογείται.

Νέα στοιχεία προέκυψαν από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς εντοπίσθηκε χημική ουσία, της οποίας η ύπαρξη δε δικαιολογείται στο σημείο.

Σήμερα (17/07) αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» τονίζεται ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία βρέθηκε ύποπτη ουσία νόθευσης καυσίμων, καθώς ίχνη ξυλολίου ανιχνεύθηκαν στις εξωτερικές πλευρές του μοιραίου τρένου.

Η ουσία χρησιμοποιείται ακόμη και στη νοθεία καυσίμων

Το Γενικό Χημείο του Κράτους έλαβε δείγματα ύστερα από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που εκτυλίχθηκε το φρικτό δυστύχημα και ανίχνευσε, μεταξύ άλλων, την ουσία «ξυλόλιο», η οποία δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών, σύμφωνα με το πόρισμα.

Το ξυλόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία. Ωστόσο, επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με εκείνα της βενζίνης, χρησιμεύει ακόμη και στη νοθεία καυσίμων.

Βάσει του πορίσματος, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ, δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οιουδήποτε συρμού.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα εξετάζονται τα «ύποπτα» φορτία από τη Βουλγαρία, που ενδεχομένως να προσδίδουν νέα διάσταση για τη φονική έκρηξη, αλλά και οι αντιρρήσεις των πραγματογνώμων για τα επίσημα πορίσματα.

«Πλέον, κύριο ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και εάν –σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν– κουβαλούσε παράνομο φορτίο με διαλύτες για νοθεία καυσίμων», τονίσθηκε στο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σχετικές ειδήσεις