ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά - Η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες

Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά - Η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες

Τι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αλλοδαπό που προσήχθη μετά από έρευνες της Αστυνομίας.

Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, πάντως, παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννη Αρτοποιό.

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «Μέσα σε δυο ώρες η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα

Την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως τόνισε η φωτιά στο Νέο Κουβαρά έχει καλύτερη εικόνα ενώ αποκάλυψε πως η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού ως υπόπτου που ανακρίνεται.

Ειδικότερα ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση είπε ότι:

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 81 δασικές πυρκαγιές
4 μεγάλες δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη. Δυο στην Αττική στον Νέο Κουβαρά και στα Δερβενοχώρια, το Καπαρέλι Βοιωτίας και στην Καλλιθέα Λουτρακίου.
Στο Νέο Κουβαρά η κατάσταση είναι βελτιωμένη ενώ ενισχύθηκαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων ομάδων, 68 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.
Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα ενώ το Λιμενικό Σώμα 4 φουσκωτά και με την βοήθεια δυο αλιευτικών περιπολούν στην Παλαιά Φώκαια,
Μεγάλος είναι ο αριθμός είναι αυτός των εθελοντών αλλά και των αστυνομικών που βοηθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης ενώ και η Περιφέρεια έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Δυνάμεις έχει διαθέσει και το ΕΚΑΒ.
Εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 για τις πυρκαγιές
Υπήρξαν απεγκλωβισμοί ανθρώπων