ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Δύσκολη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Φωτιά στη Βοιωτία: Δύσκολη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους
In Time

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που κινείται στα Δερβενοχώρια.

«Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό που κινείται στα Δερβενοχώρια. Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά γιατί έχει πολύ μεγάλη άκαυστη ύλη και πολύ συμπαγές πυκνό δάσος. Η πυρκαγιά είναι σε μία χαράδρα. Προσπαθούμε να την κρατήσουμε εκεί», δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός και προσέθεσε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Μήνυμα από το 112

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 τα μεσάνυχτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έξω από το Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Μάλιστα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής για την δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας πλησίον του καναλιού Μόρνου και καλώντας τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.