ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε Μάνδρα, Λουτράκι και Νέα Πέραμο - Παράλληλα με την Εθνική η πυρκαγιά

Πυροσβέστες, φωτιά
Eurokinissi

Λόγω της φωτιάς έχουν εκκενωθεί επτά περιοχές ενώ μηνύματα έχει στείλει το 112 καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

Ολονύχτια και μάλιστα δύσκολη αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς ενώ πλέον δεν συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, το βάρος των προσπαθειών πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα.

Λίγο μετά τις 21:30 ο αέρας στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, της Μάνδρας και των Αγίων Θεοδώρων, είχε ένταση περί των 3 μποφόρ, ωστόσο στο στρατόπεδο των αρχών δεν επικρατεί αισιοδοξία καθώς η φωτιά προχωρά ανεξέλεγκτη και μάλιστα κινείται παράλληλα με την Εθνική Οδό.

Για αυτόν τον λόγο μάλιστα από νωρίς το απόγευμα η Εθνική Οδός, τόσο η νέα όσο και η παλιά, από τα διόδια της Ελευσίνας έως και τα διόδια της Κορίνθου έκλεισε προκειμένου να αποφευχθεί διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής από τις μετακινήσεις. Πριν τις 21:00 ωστόσο άνοιξε η παλαιά εθνική οδός ενώ λίγο πριν τις 22:00 και τα δύο ρεύματα της νέας εθνικής οδού.

Το μέτωπο στο Λουτράκι έχει κρατηθεί σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις κρίσιμες σημασίας εγκαταστάσεις.

Λίγο πριν τις 22:00 μάλιστα η πυρκαγιά στην περιοχή είχε πλησιάσει στο συγκρότημα των κτηρίων στο οποίο στεγάζεται τόσο η Τροχαία Εθνικών οδών, η Ολυμπία Οδός αλλά και η Πυροσβεστική. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συστάσεις προς τους οδηγούς. καλώντας τους να μην μετακινούνται σε σημεία που μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι.

Στο μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει: «Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων στην Ιόνια οδό και στην Εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ρεύμα προς Πάτρα, καθώς και στην Παλαιά και στη Νέα (Ολύμπια οδός) Εθνική οδό Πατρών Κορίνθου, ρεύμα προς Κόρινθο, με προορισμούς προς Κόρινθο και Αθήνα πέραν του κόμβου Επιδαύρου της Νέας Εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών, να μην μετακινούνται προς αυτά τα σημεία, λόγω πυρκαγιάς».

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες είναι τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στο μέτωπο του Λουτρακίου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 43 οχήματα.

Νωρίτερα, ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της φωτιάς. Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.