ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Μέγαρα: «Σαν μάνα μου στο λέω, πρέπει να φύγεις» - Συγκινεί διάλογος με αστυνομικούς

Φωτιά, Μέγαρα
Glomex/ΣΚΑΪ

Οι αστυνομικοί που συνδράμουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους κατοίκους των περιοχών να αφήσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τα μέτωπα της φωτιάς

Η φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια απειλεί τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο. Γι' αυτό και εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Κανδήλι, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί που συνδράμουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους κατοίκους των περιοχών να αφήσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τα μέτωπα της φωτιάς.

Μάλιστα, η κάμερα του ΣΚΑΙ κατέγραψε ακόμη μία συγκινητική προσπάθεια τεσσάρων αστυνομικών να πείσουν μία γυναίκα να εγκαταλείψει την περιουσία της και να φύγει για να μην κινδυνεύσει από την πύρινη λαίλαπα.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα, φαίνεται μια γυναίκα και ο γιος της να συνομιλούν με τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς λέει: «Στο λέω σαν μάνα μου, πρέπει να φύγεις. Η φωτιά έχει φτάσει πολύ χαμηλά».

Στη συνέχεια ο γιος της γυναίκας της λέει: «Έλα μάνα να φύγουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε». Έτσι, μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους και απομακρύνονται από τα μέτωπα της φωτιάς.