ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: 29 άνθρωποι με θερμοπληξία σε τρεις μέρες - Γιατί συστήθηκε τηλεργασία

Θερμοπληξία, καύσωνας, καιρός
Intime News

Ο καύσωνας και τα περιστατικά θερμοπληξίας προβληματίζουν τις Αρχές 

Ο θάνατος του 46χρονου από θερμοπληξία στη Χαλκίδα έφερε στην επικαιρότητα το θέμα με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό για τον καύσωνα στη χώρα μας.

Ο καιρός αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» με 45άρια την Κυριακή, 23 Ιουλίου, με κάποιους μάλιστα μετεωρολόγους να λένε ότι «αυτός ο καύσωνας θα είναι ο χειρότερος από το 1987». Γι' αυτό και οι αρμόδιοι φορείς λαμβάνουν συνεχώς μέτρα, τα οποία αλλάζουν όταν αυτό απαιτείται.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην οποία ήταν παρών από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοινώθηκε πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα κορυφωθούν και θα ακολουθήσει ένα πολύ δύσκολο τριήμερο με αποκορύφωμα την Κυριακή, 23 Ιουλίου.

Ακολουθούν μποφόρ αλλά και νέος καύσωνας που θα φανεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα από την Τρίτη. Γι' αυτό και σύμφωνα με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλιας, όλοι πρέπει να προσέξουμε και να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρμόδιες αρχές. «Ζητάμε από τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες οι οποίες ακολουθούν», ανέφερε συγκεκριμένα.

Θάνατοι και θερμοπληξία τις τελευταίες 10 μέρες

Οι θάνατοι από θερμοπληξία ανησυχούν τις Αρχές. Μάλιστα, ο θάνατος του 46χρονου στη Χαλκίδα από θερμοπληξία αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα θέματα με ένα γιατί...

Γι' αυτό και τα υπουργεία αποφάσισαν τη σύσταση για τηλεργασία στις περιπτώσεις που μπορεί φυσικά να εφαρμοστεί. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, μόνο κατά το τελευταίο τριήμερο, σημειώθηκαν τα εξής περιστατικά από την ακραία ζέστη:

Θερμοπληξίες – Λεκανοπέδιο Αττικής

19 Ιουλίου: 10 περιστατικά

20 Ιουλίου: 9 περιστατικά

21 Ιουλίου: 10 περιστατικά

Οι αριθμοί, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, είναι ενδεικτικοί, καθώς υπάρχουν αρκετοί που βρίσκονται στα σπίτια τους με θερμοπληξία.