ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Τρίχρονος κινδύνευσε να πνιγεί στη θάλασσα - Συνελήφθη ο πατέρας του

Χαλκιδική: Τρίχρονος κινδύνευσε να πνιγεί στη θάλασσα - Συνελήφθη ο πατέρας του

Το αγοράκι σώθηκε από τον πνιγμό χάρη σε λουόμενο που του έκανε ΚΑΡΠΑ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουλίου σε παραλία της Χαλκιδικής, όταν ένα αγοράκι μόλις τριών ετών κινδύνεψε να πνιγεί, ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία του Παλιουρίου στη Χαλκιδική, γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι γονείς του παιδιού έβγαλαν τον τρίχρονο στη στεριά χωρίς τις αισθήσεις του. Ένας από τους λουόμενους αμέσως έσπευσε να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί και μετά από λίγη ώρα το αγοράκι άρχισε να αναπνέει και πάλι.

Η ομάδα “Kids Save Lives– Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές“ σε ανάρτησή της για το περιστατικό αναφέρει πως προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για να επανέλθει πλήρως το αγοράκι, έγινε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικό ιατρείο, όπου ο γιατρός εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο.

Καθώς ο τρίχρονος έκανε αρκετές φορές εμετό και είχε ήπια δύσπνοια, καθώς είχε ακόμα υγρά στους πνεύμονες κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το 3χρονο αγοράκι πλέον είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο στελέχη του Λιμεναρχείου Νέων Μουδανίων συνέλαβαν τον πατέρα του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό αναφέρει:

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ανήλικο αγόρι, 3 ετών, βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, εντός της θάλασσας στην παραλία “ΞΕΝΙΑ” Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Στο ανωτέρω ανήλικο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και ιδιώτη γιατρό και αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος αλλοδαπός πατέρας του ανηλίκου, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο)».