ΕΛΛΑΔΑ

Τρία αμερικάνικα ελικόπτερα Black Hawk επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Τρία αμερικάνικα ελικόπτερα Black Hawk επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το πυροσβεστικό σώμα, με τρία ελικόπτερα Black Hawk που επιχειρούν στις πυρκαγιές.

Tρία αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο της διεθνούς βοήθειας και συνδρομής για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, διατέθηκαν από τις ΗΠΑ 3 Ελικόπτερα Black Hawk με αντίστοιχους κάδους πυρόσβεσης.

Η ανωτέρω συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α. για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην χώρα μας, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη των ουσιαστικών και διαχρονικών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των 2 Χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ευχαριστήρια δήλωση από το ΥΠΕΞ

Εγκάρδιες ευχαριστίες στις πυροσβεστικές ομάδες των ΗΠΑ που επιχειρούν στην Ελλάδα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Εκτιμούμε πολύ τη βοήθειά σας» υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την Παρασκευή 3 ελικόπτερα στο Βόλο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή. «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και με τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των σωτήριων επιχειρήσεων» τονίζει σε αντίστοιχη ανάρτηση η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.