ΕΛΛΑΔΑ

Αγκίστρι: Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης Δέσποινας - «Μου είπαν πως έπεσε σε κοφτερή πέτρα»

Αγκίστρι: Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης Δέσποινας - «Μου είπαν πως έπεσε σε κοφτερή πέτρα»

Φως στον θάνατο της 20χρονης από τον Βόλο θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση - Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης που πήγε για πρώτη φορά διακοπές με τις φίλες της και βρήκε τραγικό θάνατο

Θρήνος στην τοπική κοινωνία της Αγριάς στον Βόλο μετά την είδηση για τον τραγικό θάνατο της 20χρονης Δέσποινας στο Αγκίστρι της Αίγινας, όπου έκανε διακοπές.

Η άτυχη κοπέλα, που πήγε για πρώτη φορά φέτος διακοπές με τις φίλες της, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το ηλεκτρικό ποδήλατό της προσέκρουσε σε βράχο. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Λιμεναρίων – Απονήσου.

Η μητέρα της 20χρονης Δέσποινας είναι συγκλονισμένη από τον ξαφνικό χαμό της κόρης της.

Μιλώντας στο Action24 είπε πως «ήταν σε μια καλή στιγμή, χαρούμενη γιατί πραγματοποίησε τα όνειρα της, μπήκε στις σπουδές της, έκανε τις πρώτες της διακοπές φέτος, ήταν πολύ χαρούμενη στιγμή δηλαδή για να τελειώσει έτσι».

«Το παιδί μου ήταν 20 χρονών φοιτήτρια στο παιδαγωγικό, δεν ξέρω ούτε αν έχει ξανακάνει χρήση, ούτε αν χρησιμοποιεί ηλεκτρικό πατίνι. Σε κάποια στιγμή βρέθηκε κάτι, εμπόδιο ή στραβοτιμονιά και έπεσε σε μια κοφτερή πέτρα, κάπου αλλού μου είπαν ότι ήταν βραχάκι, βράχος δεν ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι πολύ φοβισμένη για το αν θα μπορέσω να αντέξω περισσότερες λεπτομέρειες του συμβάντος», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του Action24:

Οι διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, τα τρία κορίτσια νοίκιασαν ηλεκτρικά ποδήλατα και έκαναν βόλτα προς την Απόνησο. Ξαφνικά, η 20χρονη, άγνωστο πώς, έχασε τον έλεγχο, προσέκρουσε σε βράχο και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Είχαν νοικιάσει ηλεκτρικά ποδήλατα και έχασε τον έλεγχο, χτύπησε στο κεφάλι σε έναν βράχο, χτύπησε άσχημα. Τη μετέφεραν εσπευσμένα γιατί χειροτέρεψε η κατάστασή της. Και μετά από λίγες ώρες "έφυγε"», αναφέρει συντετριμμένος ο αδερφός της.

Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο περιφερειακό ιατρείο Μεγαλοχωρίου Αγκιστρίου και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, στο νοσοκομείο Αττικόν, οπού και κατέληξε.

«Ήταν δευτεροετής φοιτήτρια του Παιδαγωγικού στον Βόλο και έμενε μαζί μας. Ήταν η δεύτερη μέρα διακοπών για το κορίτσι και έγινε αυτό. Το κορίτσι μου είχε πάει και άλλα καλοκαίρια σε νησί αλλά ως εργαζόμενη. Ήταν οι πρώτες της διακοπές σε νησί», λέει η μητέρα της.

Φως από την ιατροδικαστική εξέταση

«Με πλωτό του λιμενικού μεταφέρθηκε στον Πειραιά. Εκεί περίμενε μονάδα του ΕΚΑΒ. Αμέσως την πήγαν στο Αττικόν νοσοκομείο αλλά δυστυχώς ήταν πολύ σοβαρά τα τραύματά της και δεν κατάφερε να επιζήσει το κορίτσι», σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου.

«Δεν ξέρω αν αντέχω να τα μάθω όλα. Εγώ αυτήν την στιγμή στέκομαι στο γεγονός του θανάτου του παιδιού».

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το ηλεκτρικό ποδήλατο, ενώ ορίστηκε και δικαστικός πραγματογνώμων για το δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Αγκίστρι: Νεκρή 20χρονη έπειτα από ατύχημα με ηλεκτρικό ποδήλατο - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Τραγωδία στο Αγκίστρι: Νεκρή 20χρονη που προσέκρουσε σε βράχο με ηλεκτρονικό ποδήλατο

Θαλάσσια ανεμώνη: Πώς την αποφεύγουμε – Ο κίνδυνος από το τσίμπημά της