ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: «Μάστιγα« τα τροχαία ανάποδης οδήγησης από διακινητές μεταναστών - Νέο περιστατικό σήμερα

EGNATIA
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Ανάστατοι οι κάτοικοι από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά με διακινιτές μεταναστών στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα μπλόκα βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή ανυποψίαστων οδηγών

Τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά με την ανάποδη οδήγηση στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στην Εγνατία Οδό, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους, με πιο πρόσφατο τον τραυματισμό μίας μητέρας και των 4 παιδιών της, ύστερα από μετωπική σύγκρουση με όχημα που οδηγούσε νεαρός διακινητής.

Σύμφωνα με το e evros νέο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα με όχημα που κινούνταν ανάποδα στην Εγνατία Οδό, από Αλεξανδρούπολη με κατέυθυνση προς Κομοτηνή.

Τα διόδια της Μέστης έκλεισαν και μετά από καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών, άνοιξαν και πάλι, ενώ λίγο αργότερα έκλεισαν τον Κόμβο της Εγνατίας βόρεια της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της Μάκρης, στο ρεύμα προς Κομοτηνή.

Δείτε στιγμιότυπο από τα διόδια Μέστης:

Άλλοι δύο συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της επικίνδυνης οδήγησης των διακινητών.

Οδηγοί, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα μπλόκα της αστυνομίας μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας με συνέπεια να προκαλούν τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα.

Σε κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και τοπικους φορείς, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων, μεταξύ των οποίων εντατικοποίηση ελέγχων στο οδικό δίκτυο και στους κόμβους της Εγνατίας.