ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σε απόγνωση οι γιατροί του νοσοκομείου - Παραιτήσεις, εξώδικα και ταλαιπωρία των ασθενών

nosokomeio
Photo: Εurokinissi

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου Χανίων και οι συνθήκες που επικρατούν, φέρνουν στα όριά τους γιατρούς και νοσηλευτές.

Τρεις γιατροί και συγκεκριμένα γενικοί χειρουργοί στο νοσοκομείο "Άγιος Γεώργιος" στα Χανιά υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εξαιτίας των εξοντωτικών ωραρίων στις εφημερίες, αναφέρει το ekriti.gr.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου και οι συνθήκες που επικρατούν, φέρνουν στα όριά τους γιατρούς και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου με το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να μην επιμείνουν οι γιατροί στις παραιτήσεις τους!

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κυριάκος Γραμματικόπουλος, «στα επείγοντα υπάρχει λειψανδρία και καλούνται να κάνουνε να τα καλύψουμε γιατροί που συγχρόνως θα πρέπει να κάνουν κι άλλες δουλειές. Θα αναγκαστούν να χειρουργήσουν κουρασμένοι με ό, τι κίνδυνο αυτό μεταφράζεται αυτό».

Συνολικά στο τμήμα απομένουν τώρα οκτώ χειρουργοί, καθώς ακόμα ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Αποτέλεσμα των παραιτήσεων θα είναι να μείνουν πίσω τα τακτικά χειρουργεία και να εξυπηρετούνται τα έκτακτα, την ώρα που το νησί εν μέσω τουριστικής σεζόν, έχει αυξημένες ανάγκες, ειδικά από τροχαία ατυχήματα.

«Βράζει» το προσωπικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Μετά το εξώδικο στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης προειδοποιούν με παραιτήσεις οι παθολόγοι του Βενιζελείου, για να σταματήσουν να γίνονται «μπαλάκι» από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με εξοντωτικά προγράμματα εφημέρευσης.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, τόσο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που δεν έχει πλέον ούτε ένα δικό του παθολόγο, όσο και στο Βενιζέλειο» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και διευθυντής της Β’ Παθολογικής κλινικής Χάρης Λυδάκης.

Δραματική η κατάσταση στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ...ξεμείνει από Παθολόγους, γεγονός που προκαλεί οργή στους πολίτες. Το «μπάλωμα» με τις μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία δεν μπορεί να δώσει σε καμία περίπτωση λύση, ενώ οι αντιδράσεις του ιατρικού προσωπικού είναι μεγάλες.