ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Petar: Ισχυρή βροχόπτωση στα Γιάννενα - 112 σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία Petar: Ισχυρή βροχόπτωση στα Γιάννενα - 112 σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα
Newsbomb.gr

Έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. Ισχυρές βροχοπτώσεις στα Γιάννενα

Η κακοκαιρία Petar μετά το σαρωτικό πέρασμά της από την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, περνάει και από τα Ιωάννινα.

Αυτή την ώρα ισχυρή βροχόπτωση πλήττει τα Γιάννενα με την κυκλοφορία στους δρόμους να είναι δύσκολη λόγω χαμηλής ορατότητας.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας στο WINDY:

Έντονα φαινόμενα στην Κέρκυρα - Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε παραλία

Ξεκίνησε η έλευση της κακοκαιρίας Petar με ισχυρές καταιγίδες και βοριάδες στο νησί της Κέρκυρας. Τα έντονα φαινόμενα πλήττουν το νησί από τις 15:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα χρειάστηκε η κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος μετά από κλήση ομάδας 10 τουριστών που εγκλωβίστηκαν στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Η περιπέτεια των τουριστών είχε αίσιο τέλος, καθώς απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και τους μετέφερε στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

corfutvnews.gr

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη Βόρεια Κέρκυρα, όπου σύμφωνα με το corfutvnews.gr, στο Σιδάρι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάζεται μεγαλη προσοχή στους οδηγούς.

Ήχησε το 112 και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Στο μάτι της κακοκαιρίας Petar βρίσκεται αυτή την ώρα η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, με τις έντονες βροχοπτώσεις να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη στην Κέρκυρα αλλά και τη Θεσπρωτία.

Οι κάτοικοι στα Σύβοτα έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά τους τηλέφωνα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ του Σαββάτου 5/8.

Πηγή: ΕΡΤ