ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στον Οικισμό Ρουσσοσπίτι

Ρέθυμνο: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στον Οικισμό Ρουσσοσπίτι

Την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στον Οικισμό Ρουσσοσπίτι του Δήμου Ρεθύμνης, αρχικού προϋπολογισμού 4.290.000 ευρώ, σηματοδοτεί η υπογραφή σχετικής σύμβασης, από τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη. 

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, για το οποίο δώσαμε αγώνα την τελευταία δεκαετία, προκειμένου να υπερβούμε τις δυσκολίες υλοποίησής του», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας πως η ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ «Αντώνης Τρίτσης» ήταν επίτευγμα και αποτέλεσμα επίμονης διεκδίκησης, συντονισμού των υπηρεσιών και προσεκτικού σχεδιασμού. «Είμαι αισιόδοξος για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωσή του το ώστε να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο του 2025… Ελπίζω η τοπική κοινωνία, τόσο του Ρουσσοσπιτίου όσο και της ευρύτερης περιοχής να υποστηρίξει τη λειτουργία του σχολείου, επιλέγοντας το για τη φοίτηση των παιδιών τους» είπε ο δήμαρχος.

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου θα ανεγερθεί σε δυο συνεχόμενα δημοτικά οικόπεδα συνολικής έκτασης 4361τ.μ. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του σχολικού συγκροτήματος αυτό περιλαμβάνει: Μια ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δυο διώροφα κτίσματα με υπόγειους βοηθητικούς χώρους. Θα είναι πλήρως λειτουργικό, με σύγχρονες προδιαγραφές όλες τις προβλέψεις για κάθε ανάγκη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων δρ 'Αγγελο Μαλά, «το νέο δημοτικό σχολείο Ρουσοσπιτίου εντάσσεται στο σχεδιασμό του Δήμου για τον εμπλουτισμό της σχολικής στέγης με σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες αλλά και την ενίσχυση των οικισμών αφού το συγκεκριμένο σχολείο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τ.Σ Ρουσσοπιτίου Σταύρος Λαμπρινός ευχαρίστησε, όπως είπε, όλους του «αφανείς ήρωες», οι οποίοι συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ρεθύμνης για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την τήρηση της υπόσχεσής του προς τους κατοίκους του οικισμού. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του προσεχούς Σεπτέμβρη και από πλευράς αναδόχου εταιρείας, δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια ολοκλήρωσής του νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο των 24 μηνών ώστε να είναι έτοιμο το σχολείο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Θοδωρή Λιβάνιο έχει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στην Αθήνα, ο δήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργης Μαρινάκης, για θέματα που αφορούν την ΕΔΕΥΑ αλλά και το Δήμο Ρεθύμνης.

Ο κ. Μαρινάκης θα συζητήσει με τον αναπληρωτή υπουργό κυρίως τα κρίσιμα ζητήματα του ενεργειακού κόστους και της υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ. Θα θέσει επίσης στον κ. Λιβάνιο θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα το έργο κατασκευής Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου, στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, χρόνιο αίτημα της κοινωνίας του Ρεθύμνου, την ένταξη χρηματοδότησης του οποίου διεκδικεί ο Δήμος Ρεθύμνης, στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτσης».