ΕΛΛΑΔΑ

Αδειούχοι: Φεύγουν και οι τελευταίοι – Ποιους προορισμούς προτιμούν

Αδειούχοι: Φεύγουν και οι τελευταίοι – Ποιους προορισμούς προτιμούν
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Φεύγουν και οι… τελευταίοι από την Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι αδειούχοι ξεκινούν τις διακοπές τους αλλά ο προορισμός συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα μακρινός.

Αρκετά μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα διόδια και στις δύο εθνικές οδούς, ακόμα και την Κυριακή (6/8), καθώς οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο την πρωτεύουσα. Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, με τον προορισμό των περισσότερων να είναι είτε ο τόπος καταγωγής, είτε κάποιο κοντινό θέρετρο.

Αιτία, βέβαια, οι αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και το γεγονός ότι ενδεχομένως και να μην βρήκαν εισιτήρια καθώς τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν με 100% πληρότητα.

Επιπλέον, οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα, οδηγούν πολλούς από τους πολίτες στο να «φουλάρουν» από τον τόπο διαμονής τους, έτσι ώστε να γλιτώσουν χρήματα από τις ακόμα πιο ακριβές τιμές των καυσίμων στην περιφέρεια και ιδίως στα νησιά.

Σε κάθε περίπτωση, από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά αναχώρησαν την Κυριακή 26.417 επιβάτες, από τη Ραφήνα αναχώρησαν 4.466 επιβάτες και από το Λαύριο 1.660 επιβάτες. Πολλά ήταν και τα δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό, τα νησιά του οποίου προτιμούν και φέτος οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.