ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για φωτιά σε 8 περιοχές λόγω των μελτεμιών

Συναγερμός για φωτιά σε 8 περιοχές λόγω των μελτεμιών

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 περιοχές για αύριο (08/08) – Δείτε τον χάρτη. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως τουλάχιστον την Κυριακή θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία λίγο θα πέσει την Τετάρτη και θα κυμαίνεται μετά από πολλές πολλές ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

08/08/2023

Την Πέμπτη κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Την Τρίτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχές το μεσημέρι -απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 30 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι-απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 περιοχές για την Τρίτη (08/08)

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τρίτη 07 Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.

Για αύριο (07/08), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr):

Σχετικές ειδήσεις