ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε μαζί με την αγάπη του» - Ο δημιουργός του σκίτσου με τον Μιχάλη και τον αετό στο Newsbomb.gr

«Έφυγε μαζί με την αγάπη του» - Ο δημιουργός του σκίτσου με τον Μιχάλη και τον αετό στο Newsbomb.gr

Μέσα από μια εικόνα που αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ο δημιουργός του συγκινητικού σκίτσου για τον θάνατο του άτυχου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια  στέλνει ένα δικό του μήνυμα για τα θύματα της οπαδικής βίας

Ένα σκίτσο «γροθιά στο στομάχι», το οποίο έχει κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησε ο νεαρός γραφίστας, Βαγγέλης Σοφικίτης με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη σκιά της θλίψης που επικρατεί για ακόμα ένα θύμα οπαδικής βίας στη χώρα μας, ο Βαγγέλης αποτύπωσε το τραγικό συμβάν με τον χαμό του 29χρονου οπαδού της Ένωσης σε ένα ανατριχιαστικό γραφικό.

Όπως λέει ο ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr, πληροφορούμενος τον θάνατο του άτυχου Μιχάλη ήθελε να δημιουργήσει ένα σκίτσο ώστε να εκφράσει τις σκέψεις του και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό.

«Το πρωί που ξύπνησα είδα ότι ένα παιδί 29 χρονών έφυγε από τη ζωή. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να δημιουργήσω κάτι ώστε να εκφραστώ μέσα από αυτό. Άνοιξα τον υπόλογιστή μου με σκοπό αυτό που είχα εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου να αποτυπωθεί σε μια εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης.

Περιγράφοντας το σκίτσο με τον δικέφαλο αετό που φεύγει στον ουρανό μαζί με τον τραυματισμένο Μιχάλη, σημειώσε πως «αυτό το παιδί έφυγε έξω από το γήπεδο της ομάδας του, της ΑΕΚ, μαζί με την αγάπη του για αυτή».

Παράλληλα, ο Βαγγέλης συνοδεύει τη φωτογραφία με ένα ερώτημα που προκύπτει κάθε φορά που σημειώνεται μια δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει την απάντηση: «Γιατί τόσο μίσος;»

«Ήμουν θλιμμένος... Ήθελα να γράψω ''ποτέ ξανά'', όπως λέγαμε πριν 2 χρόνια για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά φοβάμαι πως θα ξαναγίνει. Θα θρηνήσουμε λίγο ακόμα και θα ξαναγίνει», καταλήγει ο Βαγγέλης.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση: