ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Στις 9 Οκτωβρίου η ανάδειξη του νέου μητροπολίτη

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Στις 9 Οκτωβρίου η ανάδειξη του νέου μητροπολίτη

Η επόμενη ημέρα μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη Άνθιμου - Ποιος έχει το προβάδισμα. 

Μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθμου, δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του, με πρώτο σταθμό τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στις 24 και 25 Αυγούστου. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η παραίτηση Ανθιμου και αναμένεται να γίνει δεκτή.

Ακολούθως, η ανάδειξη του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης θα γίνει από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία θα συνέλθει στις 9 Οκτωβρίου.

Θεωρείται ότι προβάδισμα για την πλήρωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έχει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, σύμφωνα με τον ιστότοπο ekklisiaonline.

Από το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου αναφέρεται ότι ο ίδιος ήταν ενήμερος των προθέσεων του μητροπολίτη Ανθιμου.

Σημειώνεται πως η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι μετά τη Μητρόπολη Αθηνών η πλέον σημαντική και με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Την ίδια στιγμή, εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι η παραίτηση Ανθιμου ανοίγει πλέον ενεργά τη συζήτηση για τους εν ενεργεία μητροπολίτες, που λόγω προχωρημένης ηλικίας ή προβλημάτων υγείας αδυνατούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.