ΕΛΛΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος που πυροβολήθηκε στην Κρήτη – Η σφαίρα παραμένει στον εγκέφαλο του

kriti

Ο  22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 29χρονου που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου έπειτα από τον πυροβολισμό που δέχθηκε ενώ ήταν εν κινήσει μέσα στο αυτοκίνητό του από 22χρονο τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στη Μεσσαρά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο neakriti.gr και στο ΚΡΗΤΗ ΤV, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αφύπνισή του 29χρονου, προκειμένου να αξιολογηθεί η νευρολογική του κατάσταση. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο άτυχος άνδρας δεν έχει παρουσιάσει άλλες επιπλοκές.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι γιατροί όταν πρόκειται για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πρώτα περιμένουν να υποχωρήσει το οίδημα και μετά επιχειρείται η αφύπνιση ώστε να διαπιστωθεί η νευρολογική κατάσταση του ασθενούς. «Εάν καταλαβαίνει, εάν ανοίγει τα μάτια του, εάν μπορεί να μιλήσει», εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Κιούλπαλης.

Την ίδια στιγμή, η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλο του 29χρονου και σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο και αναμένεται σε επόμενη φάση να γίνουν προσπάθειες για την αφαίρεσή της.

«Η σφαίρα είναι σε σημείο που δεν είναι προσπεράσιμη. Τώρα σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως θα γίνει μια προσπάθεια ίσως να αφαιρεθεί. Ίσως σε κάποιο άλλο κέντρο νευροχειρουργικό όπου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι νευροχειρουργοί», όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης, που πρόσθεσε ότι η σφαίρα δυστυχώς έχει περάσει από το κέντρο του εγκεφάλου και βρίσκεται κοντά σε λοβό του, «αλλά δεν είναι αρκετά περιφερειακά που να μπορεί να βγει χωρίς να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο…», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.