ΕΛΛΑΔΑ

Φρέντι Μπελέρης: «Ψηλά το κεφάλι, η ψυχή και το φρόνημά μου δεν φυλακίζονται»

Φρέντι Μπελέρης: «Ψηλά το κεφάλι, η ψυχή και το φρόνημά μου δεν φυλακίζονται»

Το μήνυμά του μετά από τρεις μήνες στη φυλακή έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης

Εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης. Ο εκλεγμένος δήμαρχος έστειλε το μήνυμά του μέσα από τη φυλακή τονίζοντας: «Ψηλά το κεφάλι, η ψυχή και το φρόνημά μου δεν φυλακίζονται» και δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη μέχρι τέλους.

Χθες η ελληνική ομογένεια της Αλβανίας πραγματοποίησε μεγάλη διαδήλωση συμπαράστασης στη Χειμάρρα και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του. Να σημειωθεί πως η αλβανική αστυνομία προσπάθησε να ματαιώσει τη συγκέντρωση υπέρ του ομογενή δημάρχου αλλά χωρίς να τα καταφέρει.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόφαση που να αναιρεί τη βούληση του λαού» δήλωσε χθες ο Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου.

Από τη μεριά του ο Νέστορας Βάρφης, συνεργάτης του προφυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, έκανε λόγο για μεθοδεύσεις του αλβανικού εθνικισμού που θέλει να διασπάσει την κοινότητα της Χειμάρρας.

Ο Φρέντι Μπελέρης θα μπορούσε εν πρώτοις να ορκιστεί ακόμα και μέσα στη φυλακή, με τα Τίρανα να μην δείχνουν προς το παρόν διάθεση υποχώρησης την ίδια ώρα που η Αθήνα αντιμετωπίζει την προφυλάκισή του ως παράνομη μια και αγνοήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας.

Όπως φαίνεται, στόχος της αλβανικής κυβέρνησης πως είναι η επαναπροκήρυξη των εκλογών στη Χειμάρρα, με τον Μπελέρη μέσα στη φυλακή. Τελική ημερομηνία για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση θεωρείται η 21η Αυγούστου.