ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Μυστήριο με κομβόι 50 μοτοσικλετών μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Μυστήριο με κομβόι 50 μοτοσικλετών μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Με έναν στόχο, αυτόν της ταυτοποίησης του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο των κιτρινόμαυρων το βράδυ της Δευτέρας 07/08 μετά τα έκτροπα που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν με Έλληνες ομοϊδεάτες τους, συνεχίζονται οι έρευνες των δικαστικών Αρχών.

Καρέ καρέ αναλύονται όλα τα βίντεο, οι μαρτυρίες, τα ευρήματα και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί.

Όλο το βάρος των ανακρίσεων και των ερευνών έχει πέσει στη συλλογή όσων περισσότερων στοιχείων που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δολοφόνου, αλλά και στον εντοπισμό Κροατών και Ελλήνων οπαδών που κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο της συμπλοκής.

Το μυστήριο κομβόι των 50 μηχανών

Οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στους χούλιγκαν περιγράφουν αναλυτικά τα επεισόδια.

Αναφέρονται όμως και σε μία ομάδα – μυστήριο πενήντα δικυκλιστών που εντόπισαν να κινείται 20 λεπτά μετά τη λήξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Εξετάζεται εάν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους.

«Περί 23.50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει αστυνομικός.

Ένα τέταρτο νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 150 χούλιγκαν είχε τραπεί σε φυγή.

«Την 23.35 εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή».

Πέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τέσσερις από αυτούς.

«Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

«Κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μας»

Προηγήθηκε ένα σκηνικό πεδίου μάχης, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και μετά τις συλλήψεις.

«Κατευθείαν ο κύριος όγκος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για τον λόγο αυτόν η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων».

Συνολικά εκεί έγιναν 84 συλλήψεις ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία.

«Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ».

Νέες προκλήσεις του Κροάτη προέδρου

Οι 105 προσωρινά κρατούμενοι μεταφέρονται σταδιακά σε 16 φυλακές, διασκορπισμένες σε όλη την ελληνική επικράτεια, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, συνεχίζει να προκαλεί, λέγοντας πως οι Κροάτες χούλιγκαν αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου.

«Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα έκανα. Δεν είναι απλό. Αυτό αγγίζει τα όρια του δικαίου του πολέμου. Αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτη μονάδα. Έχεις πέντε μέρες να ξεχωρίσεις τα παράσιτα από μια ομάδα ανθρώπων και τους βάζεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις σε όλη την Ελλάδα για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν. Υπέροχα, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας ωστόσο «άδειασε» τον πρόεδρο της χώρας λέγοντας ότι κάνει κακό με τις δηλώσεις του και πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Άμεση ήταν η απάντηση και της ελληνικής αστυνομίας, πηγές της οποίας διευκρίνιζαν πως οι Κροάτες κρατούμενοι είναι απομονωμένοι από τους υπόλοιπους και «κανείς δεν τους απειλεί».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Φιλαδέλφεια: Το τατουάζ «καίει» τον δολοφόνο του Μιχάλη - Νέα ντοκουμέντα στο φως

Η Αθήνα απαντά στον Κροάτη πρόεδρο για τη Νέα Φιλαδέλφεια: «Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου»

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς κινήθηκαν οι ορδές των χούλιγκαν - Οι «στρατηγοί» και η στρατιωτική στοίχιση