ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανίδα ταξιδιωτική συντάκτης: Έξι πράγματα που η Ελλάδα είναι καλύτερη από τη Βρετανία

Βρετανίδα ταξιδιωτική συντάκτης: Έξι πράγματα που η Ελλάδα είναι καλύτερη από τη Βρετανία

Ερωτευμένη με την Ελλάδα δηλώνει Βρετανίδα ταξιδιωτική συντάκτης της Telegraph. 

Τις θετικές εμπειρίες που αποκόμισε από τη διαμονή της στην Ελλάδα επί 15 χρόνια περιγράφει με εγκωμιαστικό τρόπο ταξιδιωτική συντάκτης της Telegraph, συνοψίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, έναντι της Βρετανίας, στα εξής σημεία: Την μακρά μεσημεριανή ανάπαυση, την απόλαυση της παρέας, την υγιεινή διατροφή, τη λελογισμένη οινοποσία που δεν οδηγεί σε παρεκτροπές συμπεριφοράς , το ήπιο κλίμα και, τέλος, το αίσθημα φιλοξενίας.

Η Heidi Fuller εξομολογείται πως μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η κλισέ αντίληψη ήταν ότι οι Έλληνες είναι ατίθασοι, τεμπέληδες και δημιουργούν άθλια ποπ μουσική.

Αργότερα, ταξιδεύοντας με ένα σακίδιο στα ελληνικά νησιά για μήνες ολόκληρους, προσκαλούμενη στα σπίτια ανθρώπων που μόλις είχε γνωρίσει- λαμβάνοντας δώρα με σταφύλια και σπιτικές πίτες από εντελώς αγνώστους και χορεύοντας μέχρι το πρωί με τα τοπική μουσική, άρχισε να βλέπω μια άλλη πλευρά της ιστορίας.

«Σήμερα, μετά από αρκετές δεκαετίες ζωής στη γενέτειρα της δημοκρατίας, έχω ερωτευτεί βαθιά αυτή την υπέροχα χαοτική και συχνά εξωτική χώρα, και τις σιέστες της, τους ομιλητικούς οδηγούς ταξί και την έλλειψη αλυσίδων καταστημάτων» αναφέρει.