ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και γιος... καπετάνιοι στο ίδιο πλοίο!

Πατέρας και γιος... καπετάνιοι στο ίδιο πλοίο!

Το MEGA μίλησε με τον Θανάση και τον Γεώργιο Αντωνίου, πατέρα και γιο, οι οποίοι είναι καπετάνιοι και εξήγησαν πώς αποφάσισαν αν ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα.

Το MEGA βρέθηκε στο πλοίο με δρομολόγιο Μαντούδι – Αγνώντα – Αλόννησο και συνομίλησε με τους καπετάνιους Θανάση και τον Γεώργιο Αντωνίου, οι οποίοι είναι πατέρας και γιος.

«Εμείς προερχόμαστε από ναυτική οικογένεια. Και ο παππούς και ο προπάππους μου. Έχω πάρει το πτυχίο μου από το 1973 και μέχρι τώρα προσπαθώ και δίνω ό,τι μπορώ για τα νησιά των Σποράδων γιατί την περισσότερη υπηρεσία την έχω κάνει εδώ. Ο γιος κάτι άλλο ξεκίνησε αλλά στην πορεία είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς».

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί ξεκίνησαν με ποντοπόρα πλοία και στη συνέχεια κατόρθωσαν να πάρουν όνομα στα διπλώματα.

«Μετά μείναμε εδώ στα νησιά τα δικά μας. Θέλαμε να δώσουμε μία άλλη ώθηση στα νησιά και φέραμε και το Μαντούδι στο προσκήνιο πριν από δέκα χρόνια περίπου. Αυτή τη στιγμή το Μαντούδι έχει γίνει η Ραφήνα των Σποράδων. Έχει καθημερινά έξι δρομολόγια με τρεις διαφορετικές εταιρίες».