Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες» - 17 εναέρια μέσα στη μάχη

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες» - 17 εναέρια μέσα στη μάχη
INTIME

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε για το δύσκολα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη και τη φωτιά που δεν μπορεί να περιοριστεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για την μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

«Έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση στη βόρεια μεριά της περιοχής Μέλια. Το σοβαρότερο μέτωπο είναι εκεί και στη νότια πλευρά της περιοχής πάνω από την Εγνατία Οδό, στον οικισμό Νίψα. Εκεί έχει πέσει όλη η βαρύτητα. Επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα το ένα για εναέριο συντονισμό», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός για το πιο δύσκολο μέτωπο.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και μετατοπίζουν συνεχώς τα πύρινα μέτωπα, με νέες εστίες που δημιουργούνται και φτάνουν μέχρι την Εγνατία Οδό.

«Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι δύσκολη από την πλευρά της Εγνατίας Οδού. Είχαμε εγκλωβισμό πυροσβεστών σε κτηνοτροφική μονάδα. Ο αέρας ωθεί μακριά την πυρκαγιά και δημιουργεί νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να διαχειριστούμε. Αξιολογούνται τα δεδομένα από λεπτό σε λεπτό. Σε δύο μέρες έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Στις παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης μετατοπίστηκε η φωτιά και γι’ αυτό στάλθηκε το 112 και εκεί. Μετατοπίστηκε σε μια ζώνη πάνω από 30 μέτρα και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην βορειοανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει κοπάσει ο αέρας είναι 6 με 7 μποφόρ και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Στο τέλος ερωτήθηκε για το αν υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που βρίσκονται στον νομό, με τον ίδιο να καθησυχάζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.