ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: «Φώναζα Γιώργο καιγόμαστε» - Τι λέει ο ξάδερφος του νεκρού κτηνοτρόφου

Φωτιά, Βοιωτία
Eurokinissi

«Φώναζα Γιώργο καιγόμαστε, τον παρακαλούσα, ήξερα το μέρος και γλίτωσα», λέει ο ξάδερφος του νεκρού από τη φωτιά κτηνοτρόφου στη Βοιωτία 

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν ανεξέλεγκτες στη Βοιωτία, όπου ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του και στην Καβάλα, όπου δύο πυροσβέστες διακομίσθηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο, όταν το πυροσβεστικό τους όχημα περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Στη Βοιωτία ένας 80χρονος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, όταν εγκλωβίστηκε στο μαντρί του, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του.

Ξάδελφος του κτηνοτρόφου: «Φώναζα Γιώργο καιγόμαστε»

Ο ξάδελφός του, που ήταν μαζί του κατάφερε να σωθεί. Μιλώντας στο MEGA, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε. «Με μπούκωσε ο καπνός, δεν έβλεπα καθόλου. Φώναζα Γιώργο καιγόμαστε, τον παρακαλούσα, ήξερα το μέρος και γλίτωσα».

Το ποιμνιοστάσιο του 80χρονου βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Πρόδρομος και Σαράντη και η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από την γυναίκα του να σπεύσει στο σημείο και να σβήσει τη φωτιά στο κτίσμα, ωστόσο εκεί οι πυροσβέστες εντόπισαν τον κτηνοτρόφο χωρίς τις αισθήσεις του.

«Πέθανε από τις αναθυμιάσεις, από τον καπνό, δεν μπορούσε να φύγει, ο μπαμπάς μου πρόλαβε και έφυγε, περπάτησε και έφυγε, και άφησε όλα πίσω και καήκανε, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να φύγει, έσκασε από τον καπνό, πήγε τσάμπα δηλαδή», περιέγραψε η ανιψιά του κτηνοτρόφου.

Ενώ, ο ξάδελφος του νεκρού κτηνοτρόφου λέει «όλα κάρβουνο ποιος θα μου τα πληρώσει αυτά;».