ΕΛΛΑΔΑ

Αρτοποιός για την εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη: «Δεν έμεινε κανείς χωρίς μέριμνα»

Αρτοποιός για την εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη: «Δεν έμεινε κανείς χωρίς μέριμνα»

Ο Γιάννης Αρτοποιός ενημερώνει για την επιχείρηση εκκένωσης στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε ζωντανά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για τα μεγάλα μέτωπα στη χώρα καθώς και για τα όσα διαδραματίζονται στην Αλεξανδρούπολη με την εκκένωση των νοσοκομείων.

Ο κ. Αρτοποιός απάντησε σε κατηγορίες για λάθη και παραλείψεις λέγοντας: «Κάποιοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, κάποιοι στο πλωτό νοσοκομείο και 11 νεογνά στη Θεσσαλονίκη, δεν έμεινε κανείς χωρίς μέριμνα... το ότι ήταν έτοιμο το πλοίο και τα όμορα νοσοκομεία μόνο ότι υπήρχαν παραλείψεις δεν δείχνει αυτό. Η εκκένωση του νοσοκομείου δεν έχει να κάνει μόνο με τη φωτιά, αλλά και με τους καπνούς».

Σε ερώτηση για το αν η φωτιά απειλεί ακόμα το νοσοκομείο ο ίδιος απάντησε: «Αν κάναμε μια ασφαλή πρόβλεψη, θα λέγαμε ότι μπορεί να απειλήσει και πάλι το νοσοκομείο. Επιχειρούν πάρα πολλές δυνάμεις εκεί, 17 πτητικά μέσα».

Για τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς σημείωσε: «Λίγο πριν εκδηλωθεί η φωτιά στη Δαδιά, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει της μία φωτιά εκεί κοντά, που ήταν εμπρησμός. Περνούν άνθρωποι από άλλες χώρες από εκεί, όταν κάποιος μπει μέσα εκεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν απειλείται ο πυρήνας του δάσους, έχει κατέβει η φωτιά προς την Αλεξανδρούπολη και ενώνεται με το μέτωπο της Μελίας».

Για τους ασθενείς που παραμένουν στο πλοίο απάντησε: «Προς το παρόν θα παραμείνουν στο πλοίο οι ασθενείς, είναι εκεί ο υπουργός Υγείας και από εκείνον θα γίνουν οι ανακοινώσεις».

Για το αν κινδυνεύει η αποθήκη πυρομαχικών επισήμανε ότι: «δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο αυτήν τη στιγμή, βεβαίως η δυναμική της φωτιάς είναι τέτοια που εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα».