ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Φωτιές: Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη
Eurokinissi

Φωτιές: Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών.

Πέμπτη ημέρα πύρινου κόλασης στον νομό Έβρου. Οι εστίες είναι διάσπαρτες κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού Έβρου. Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα μέτωπα της Δαδιάς, εκεί όπου 18 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά- εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι.

Χωρίς ρεύμα ήταν για δεύτερη ημέρα το νησί της Σαμοθράκης, καθώς η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη κατέστρεψε τις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης, που τροφοδοτούν τις υποβρύχιες γραμμές που δίνουν ρεύμα στο νησί.

Μάχη χωρίς τέλος στα πύρινα μέτωπα της Ροδόπης, στη Νέα Σάντα, Μαρώνεια, Γρατινή, Μέγα Πιστό, Μίσχο και στα ορεινά του Δήμου Αρριανών.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η Αττική, με τη φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή, να μαίνεται ανεξέλεγκτη στους πρόποδες της Πάρνηθας. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φορά των πύρινων μετώπων αλλάζει συνεχώς.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έφεραν τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους του οικισμού Αγία Παρασκευή να εγκαταλείπουν το πρωί τα σπίτια τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατεύσουν τον Εθνικό Δρυμό.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα , 65 οχήματα , 7 αεροσκάφη , 8 ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ έχουν εκκενωθεί δέκα οικισμοί γύρω από το Κυριάκι.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση, στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε νοτιοδυτικά του Γαλατά, καίγοντας καλαμιές και γεωργικές εκτάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: 209 νέες φωτιές τις τελευταίες 48 ώρες - Κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα

Ηράκλειο: Πιάστηκαν στα χέρια οι συμπεθέρες – 55χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι σε 37χρονη

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση Μελία και Κοίλα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Με εγκαύματα από έκρηξη φιάλης άνδρας στην Αγ. Παρασκευή