ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοίγει την Πέμπτη χωρίς υπεύθυνη δήλωση

Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοίγει την Πέμπτη χωρίς υπεύθυνη δήλωση

Φαράγγι Σαμαριάς: Από την Πέμπτη (24/8) θα είναι ξανά επισκέψιμο για τους πολίτες, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσουν καμία υπεύθυνη δήλωση.

Σάλος είχε προκληθεί με το Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν λειτούργησε εκ νέου αλλά με τους πολίτες που έμπαιναν σε αυτό να υποχρεούνται να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι το κάνουν με δική τους ευθύνη. Εν τέλει, το Φαράγγι της Σαμαριάς έκλεισε ξανά τα προηγούμενα 24ωρα και όπως έγινε γνωστό, θα ανοίξει ξανά αύριο (24/8).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, αναφέρεται πλέον ρητά ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς θα λειτουργεί και δεν θα υπάρχει καμία ανάγκη υπογραφής υπεύθυνης δήλωσης από τους πολίτες.

Η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς την 21η Αυγούστου από την Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) και την 22α Αυγούστου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθ. κ. Λέκκα, κατόπιν αιτήματος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., και παρουσία των στελεχών του, προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου. Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού από λιθοπτώσεις και το μονοπάτι είναι πλήρως προσβάσιμο. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενημερώνει ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες από Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς την παροχή ατομικής υπεύθυνης δήλωσης.