ΕΛΛΑΔΑ

Ali Sabanci: «Βγάζαμε κουβάδες αίμα» - Οι προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 54χρονο στη Λέρο

Ali Sabanci: «Βγάζαμε κουβάδες αίμα» - Οι προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 54χρονο στη Λέρο
Gokhan Balci/Anadolu Agency/Getty Images

Πώς κατάφεραν οι γιατροί στη Λέρο να σώσουν τον Τούρκο επιχειρηματία, Αλί Σαμπανσί, και τη συζυγό που τραυματίστηκαν με το σκάφος τους έξω από τους Λειψούς

Σκληρή και πολύωρη «μάχη» έδωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Λέρου για να σώσουν τη ζωή του Τούρκου επιχειρηματία, Αλί Σαμπανσί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά με το σκάφος του, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα.

Η κατάσταση της υγείας του εκατομμυριούχου επιχειρηματία παραμένει κρίσιμη, με τον ίδιο να βρίσκεται πλέον στη χώρα του και να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

«Δεν έχει αποφύγει ακόμα τον κίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου στη Λέρο, Νικόλας Χαραλαμπής.

Όπως είπε ο ίδιος, τόσο ο Αλί Σαμπανσί όσο και η σύζυγος του έφτασαν στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση, έπειτα από το ατύχημα που είχαν στα ανοιχτά των Λειψών το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολούθησαν δραματικές στιγμές, όπως τις περιγράφει ο κ. Χαραλαμπής: «Ο κ. Σαμπανσί είχε πολλαπλά κατάγματα και εσωτερική αιμοραγία. Στη σύζυγό του είχε διαλυθεί το σαγόνι και της κόπηκε η γλώσσα... βγάζαμε κουβάδες αίμα».

Ο γνωστός επιχειρηματίας παρέμεινε συνολικά 7 ώρες στο χειρουργείο κι ενώ η οικογένεια του και οι φίλοι του με τους οποίους έκανε διακοπές περιμέναν έξω από τον θάλαμο να μάθουν νεότερα για την υγεία του.

Έπειτα το πρωί της Παρασκευής διακομίσθηκε με πλωτό ασθενοφόρο στην Αλικαρνασσό και έπειτα με ελικόπτερο έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

«Αποδεικνύουμε σαν νοσοκομείο ότι αντέχουμε. Εγώ δεν τον γνώριζα. Οποιοσδήποτε και να ήταν θα κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, να ναι καλά ο άνθρωπος», καταλήγει ο κ. Χαραλαμπής.

Μάλιστα ο διοικητής του νοσοκομείου με ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε όλο το ιατρικό προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και κατάφεραν όπως λέει να σώσουν δύο ανθρώπινες ζωές.

Πώς έγινε το ατύχημα με το σκάφος του Ali Sabanci

Όλα συνέβησαν όταν ο 54χρονος είχε αγκυροβολήσει το πολυτελές σκάφος του λίγο έξω από τους Λειψούς και ανέβηκε μαζί με την οικογένεια σε ένα φουσκωτό για να φτάσουν στην Κατσαδιά, όπου θα έτρωγαν σε ένα γνωστό εστιατόριο της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, το σκάφος που ο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας έπεσε σε ύφαλο γύρω στα 500 μέτρα μακριά από την παραλία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Αλί Σαμπανσί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου οι γιατροί εδώσαν πολύωρη μάχη προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον επιχειρηματία έγινε επέμβαση για αφαίρεση σπλήνας και τραχειοτομή ενώ είχε πολλαπλά κατάγματα και αιμόπτυση.

«Ο άνθρωπος αυτός σήμερα ζει, διότι υπήρχαν οι υποδομές σε ένα μικρό νοσοκομείο, όπως είναι της Λέρου, και μετά από πολύωρη μάχη του προσωπικού κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό», δήλωσε επίσης ο δημοσιογράφος του «aigaio tv» μιλώντας στο MEGA.

Ali Sabanci: Ποιος είναι ο Τούρκος κροίσος που τραυματίστηκε στη Λέρο

Το σοβαρό ατύχημα του Τούρκου μεγιστάνα στη Λέρο προκάλεσε σοκ στη γειτονική χώρα, καθώς ο Sabanci είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της γειτονικής χώρας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1969 στα Άδανα, ως τρίτο παιδί και μόνος γιος του Τσεβκέτ Σαμπανσί, επίσης δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Σπουδές στη Μασαχουσέτη μεταξύ 1987 και 1991 ενώ έκανε μεταπτυχιακό μέχρι το 1995 στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Δούλεψε για 2 χρόνια στον τραπεζικό κολοσσό Morgan Stanley στις ΗΠΑ και το 1997 επέστρεψε στην Τουρκία για να αναλάβει θέση στην τράπεζα Akbank, την οποία ίδρυσε η οικογένειά του. Την ίδια χρόνια έγινε επικεφαλής του τμήματος νέων έργων στην κτηματομεσιτική εταιρεία Sabancı Holding και τον Ιούνιο του 2001 διορίστηκε Επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Μετά τον θάνατο του παππού του το 2004, ο Αλί Σαμπανσί ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές και θέσεις στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών τροφίμων, ενοικιάσεων οχημάτων και αθλητικών ειδών.

Είναι παντρεμένος με τη Vuslat Dogan Sabanci, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet. Έχουν δυο γιους, οι οποίοι επέβαινα και αυτοί στο ταχύπλοο ωστόσο κατάφεραν να πηδήξουν στη θάλασσα πριν τη σύγκρουση.

Σχετικές ειδήσεις